"Izgleda lepo, ali nije baš bezbedno za 90 minuta atomskog fudbala"
"Izgleda lepo, ali nije baš bezbedno za 90 minuta atomskog fudbala"

FIFA kao FIBA: Tajm-auti na Mundijalu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.02.14. | 20:52

Doduše, ne na svim utakmicama, već samo na onima koje će se igrati u tropskim krajevima na severo-istoku najveće južnoameričke zemlje, a takvih je sedam

Izgleda lepo, ali nije baš bezbedno za 90 minuta atomskog fudbalaObično tradicionalna kao srednjovekovna kraljevska porodica, ali ovaj put krajnje liberalnih shvatanja. FIFA je, naime, objavila da će na nekim utakmicama predstojećeg Mundijala u Brazilu biti i tajm-auta zbog nehumanih uslova za igru na severo-istoku zemlje.

Prema rečima direktora Medicinske komisije FIFA Jiržija Dvoraka mečevi će se prekidati tačno pola sata od početka prvog, a zatim i drugog poluvremena, a pauze će trajati tri do četiri minuta.

Izabrane vesti

Među mečevima na koje će uticati ova odluka su i dueli Italijana sa Kostarikom i Urugvaja zbog čega je selektor Azura Ćezare Prandeli i pokrenuo inicijativu za uvođenje nesvakidašnje novine u fudbal. Stoga su Italijani prvi i objavili vest saopštenu na konferenciji za novinare u Sao Paulu.

Istina, imali su i povod za takve zahteve, jer su prošlog leta mogli i sami da se uvere da u oba pomenuta grada temperature tokom juna dostižu i 35 stepeni Celzijusa uz vlažnost vazduha od 80 odsto. Formalno ga, ipak, nisu podneli, ali su lekari oslušnuli glas javnosti i stavili zdravlje igrače ispred svega.
"Ono je naša prva briga", istakao je Dvorak i dodao da će se na svakoj utakmici odluka o tajm-autu donositi na licu mesta, u zavisnosti od uslova.
"Činjenica je da rizik postoji".

Ukupno se sedam utakmica smatra rizičnim, jer se igraju u popodnevnim terminima u tropskim uslovima. U pitanju su mečevi: Meksiko – Kamerun (13. jun, Natal), Nemačka – Portugal (16. jun, Salvador), Italija – Kostarika (20. jun, Resife), Italija – Urugvaj (24. jun, Natal), Bosna i Hercegovina – Iran (25. jun, Salvador), SAD – Nemačka (26. jun, Resife) i jedan meč osmine finala (29. jun, Fortaleza).

(FOTO: Action Images)


tagovi

Mundijal 2014FIFAFIBAtajm-autreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara