""
""

Filip Kostić od 20.000.000 evra! Kako i zašto je propao peti najveći transfer srpskih igrača svih vremena?

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.09.15. | 10:22

Pročitajte i kako je Filip Kostić mogao da postane najplaćeniji srpski igrač u istoriji...

Nemačka se i dalje trese posle burnog finiša letnje transfer pijace. U poslednjem danu Bajer je doveo Čičarita iz Mančester junajteda za 13.000.000 evra, Adnan Januzaj je sa iste adrese dopremljen u Dortmund na jednogodišnju pozajmicu, Volfzburg je Arona Hanta prodao Hamburgeru u priči koja je napravila domino efekat u Bundesligi. Najveću eksploziju u poslednjim trenucima izazvao je transfer Julijana Drakslera, koji je dres Šalkea zamenio opremom Volfzburga, a na kraju je klub iz Gelzenkirhena ostao bez svog parčeta velike torte... Trener Andre Brajtenrajter nije uspeo da dovede srpskog reprezentativca Filipa Kostića iz Štutgarta. 

Izabrane vesti

Dan pošto je na kapiju transfer pijace stavljen katanac, Nemačkom se i dalje čuju odjeci posle propalog transfera, u kojem je Šalke za veliki novac trebalo da pazari Drakslerovu zamenu. Kako javlja ugledni radio Dojče Vele, Švabe su na stolu imale prvo ček na 15.000.000 evra, a kada je ponuda glatko odbijena Šalke je ispisao novi ček, ovog puta na 20.000.000 evropskih novčanica. 

Našli su se čelnici Štutgarta na slatkim mukama u jednom trenutku, ali nisu posrnuli ni nakon ponude koja je naveliko mogla da reši pitanje egzistencije. U klubu su svi gledali sportski motiv.
"Nećemo dozvoliti da Filip Kostić ode, ni po koju cenu", bile su reči sportskog direktora Robina Duta, koji je istakao da je Kostić previše važan igrač da bi u ovom momentu napustio klub. 

Vrlo brzo Štutgart je prešao sa reči na dela. Sve ponude za srpskog krilnog napadača su precrtane, a klub je odmah ušao u proces produžetka saradnje sa jednim od najboljih igrača. Kostić trenutno ima ugovor sa Štutgartom do juna 2019. godine, uz godišnja primanja od 600.000 evra, a prema slovu novog ugovora dobio bi značajno veća primanja.

Šuška se, doduše, da je Štutgart bio spreman na dogovor u slučaju da je Šalke ponudio 30.000.000 evra. Ali niko u redovima Rudara nije bio spreman na tako nešto, posebno jer su za Kostića prvobitno planirali da izdvoje upola manje novca. 

Da je kojim slučajem Kostić prodat za sumu od 20.000.000 evra bio bi to zvanično peti najveći transfer jednog srpskog igrača svih vremena. A da je suma otišla na 30.000.000 evra... Danas bismo pisali o najvećem domaćem transferu u istoriji!

Trenutno peto mesto zauzima Aleksandar Mitrović sa njegovim nedavnim transferom u Njukasl vrednim 18.500.000 evra, a ispred njega nalazi se Aleksandar Kolarov, koji je u Mančester Siti 2010. godine stigao za 22.700.000 evra. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stutgartprelazni rok 2015NemackaJulijan DrakslerFilip KostićEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara