""
""

Kako Filip Manojlović čuva Zvezdu...

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.03.17. | 16:49

„Meč u Novom Sadu mi je možda i najdraži od kada sam u seniorskom timu“, kaže Zvezdin čuvar mreže

Od dana kada je zamenio Damira Kahrimana na golu srpskog šampiona znalo se da je Crvena zvezda dobila golmana za sadašnjost i budućnost. Kao jedini nedostatak apostrofirane su godine, ostalo je baš bilo po meri crveno-belih.

Još nije u visinama koje mu predviđaju, ali je Filip Manojlović u Novom Sadu bio možda i najjači adut Crvene zvezde. Kada je trebalo sačuvati tri velika boda, momak rođenom u Beogradu je raširio impozentnu figuru i odbranio zicer Nikoli Trujiću. Kao što je Boaćijeva reakcija bila centarforska, tako je i odbrana mladog reprezentativca Srbije bila – golmanska.

Izabrane vesti

Spuštanje rampe i onda refleksno kroćenje udarca koji su svi videli u mreži.
„Ne bih sebe da hvalim, prosto nisam takav tip. Volim više da pričam na terenu, nego po novinama i portalima, ali verovatno da mi je ovo najznačajniji meč od kada sam u prvom timu. Kao ekipa smo napravili preokret, neka tako i ostane... Kada me već pitate o toj šansi Vojvodine, moje je bilo da se samo raširim i uradim sve što je do mene. Lepo sam pokupio loptu. Pre toga je i Lakićević imao odličan šut, teško ga je bilo odbraniti. Dobro je ciljao, morao sam da se pomučim, iako je lopta išla u bliži ugap“, kaže za MOZZART Sport Filip Manojlović.

Njegova najveća prednost je ujedno i njegov najveći usud. U velikom broju meča prinuđen je da statira, ali i da uradi sve kako bi mu koncentracija bila na najvećem mogućem nivou... Tako je protiv Novog Pazara i Bačke bio nemi posmatrač dešavanja na terena, a onda je pravu proveru forme imao u narednih 180 minuta.
„Kvalitet odbrana u Crvenoj zvezdi određuje budnost. Ako se ne varam – a ne varam se- Novi Pazar nije imao šut u gol. Bačka je zapretila samo u 90 minutu. I onda dođu dva derbija. Kada podvučem crtu mogu da budem zadovoljan. Uvek sve gledam kroz prizmu timskog učinka. Mnogo će nam značiti ovaj rezultat iz Novog Sada. Verujem da će nam podići samopouzdanje, jer smo stigli dva gola prednosti rivala“

Derbi je odavno arhiviran, ali partija Zvezdinog čuvara mreže je i dalje podložna raspravi. I među navijačima i među fudbalskim poslanicima. Svi apostrofiraju da je do gola Uroša Đurđevića perfektno odradio svoj deo posla... Ali taj pogodak je postavio pitanje na koje malo ko ima odgovor: Da li je Filip Manojlović mogao da napusti gol liniju i pokupi centaršut?

Legendarni Dika Stojanović kaže da jeste...

„Nisam to čitao, ali svako ima pravo na mišljenje. To su kratki trenuci, odlučio sam da ostanem na liniji. I dalje verujem da sam doneo pravu odluku. Tačnije, da mogu da vratim vreme isto bih uradio... „

Ne priča mnogo o sebi.
„Neka to radi drugi. Znam samo da imam mnogo prostora za napredak, da moram još jače da radim. Lepo je kada vas hvale, kada vas analiziraju, ali moram da „živim“ od odbrana“.

Odavno je arhivirao dešavanja u Novom Sadu, bez obzira što je bio jedna od centralnih figura. Mislim mu uglavnom lete ka Javoru...

„Još jedan meč koji moramo da dobijemo. A takvi su obično teški. Kažem sada moramo da iskoristimo samopouzdanje“.

(Foto Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaFilip ManojlovićNikola TrujićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara