""
""

Filipe Masa: Biram Moncu i Šumaherove stope za pozdrav s Formulom 1

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.09.16. | 15:51

„Pre deset godina u Monci se od Formule 1 oprostio Šumaher, pa ću to učiniti i ja zato što život nudi brojne opcije“, kaže Filipe Masa, vozač Vilijamsa

Vozač Vilijamsa Filipe Masa odlučio je da na kraju ove sezone zauvek okači kacigu o klin. Brazilac će se oprostiti od aktivne takmičarske karijere koju je započeo 2002. godine, a danas je izjavio da trenutno ne razmišlja o učešću u nekom drugom takmičenju.
„Poslednjih nekoliko meseci sam mnogo razmišljao o svojoj budućnosti i odlučio sam da se povučem iz Formule 1. Život nudi mnoge opcije, pa mislim da je vreme za ovaj korak. Imaću dovoljno vremena da razmislim da li ću se takmičiti u nekoj drugoj seriji“, rekao je Masa koji je do sada učestvovao na 242 trke.

Izabrane vesti

Brazilac se veoma emotivno poneo prema svojoj odluci, pa sam kaže kako nije tek tako izabrao Moncu i Veliku nagradu Italije kako bi obelodanio svoju nameru da se povuče iz Formule 1.

„Nisam slučajno izabrao Moncu da objavim svoju odluku. Pre deset godina na istom mestu to je učinila i osoba koja je imala najveći uticaj na moju karijeru. To je veliki Mihael Šumaher“, rekao je Filipe Masa i dodao da je incident u Singapuru 2008. presudno uticao da ne uspe u nameri da postane svetski šampion.
Brazilski automobilista je u karijeri ostvario 11 pobeda, a čak 41 put se našao na pobedničkom podijumu. Vozio je za Zauber, Ferari i na kraju za Vilijams.

(FOTO: Action Images)


tagovi

VN ItalijeMoncaMihael ŠumaherFormula 1Filipe Masa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara