Finale nikoga ne zadovoljava, 700.000 evra i trofej - da

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.19. | 13:10

Jagjelonija i Lehija ukrštaju koplja u odlučujućoj borbi za pehar pobednika kupa Poljske (16.00)

Mirno finale kupa. Barem na tribinama. To je želja poljskih snaga bezbednosti, koji se iz godine u godinu susreću sa ozbiljnim divljanjem i neredima koje prave pristalice na stadionu. Otuda i specijalna strategija za danas, prsteni, rigorozne kontrole svih navijačkih rekvizita koje će pokušati da na Nacionalni stadion u Varšavi unesu fanovi Jagjelonije i Lehije, koji se bore za drugi trofej kupa u istoriji (16.00).

Tim iz Gdanjska slavio je u oba ovosezonska dvoboja, međutim bitka za trofej malo je drugačija od one prvenstvene. Naboj, ulog, atmosfera, finansijska nagrada, sve to okolnosti čini drugačijima. Lehija je drugoplasirana na tabeli poljskog prvenstva, ima tri boda manje od lidera Legije i do kraja sezone trebalo bi da vodi bitku za titulu. Sudeći po dvocifrenoj zalihi upravo ispred Jagjelonije, izvesno je da je u svakom slučaju obezbedila mesto na evrosceni. Srpski internacionalci Zlatan Alomerović i Filip Mladenović igraće, dakle, u Evropi.
"Poljskoj je potrebno dobro finale kupa, lepa predstava. Znamo da učestvujemo u nečemu velikom i želimo da pritisak pretvorimo u nešto pozitivno. Večeras možemo da postanemo besmrtni. Mora da se veruje u snove, jer šta je život ako ne sanjamo", istakao je strateg Lehije Pjotr Stokovjec.

Izabrane vesti

Sa druge strane, popularna Jaga za trećim mestom i Pjastom zaostaje 11 bodova, pa joj je ovo verovatno poslednja šansa da se domogne ponovnog izlaska na međunarodnu scenu. Mogla bi i kao finalista, ali Zaglebje, Krakovija, Leh i Pogon mogu da joj pokvare planove. Srba ima i u taboru tima iz Bjalistoka, pošto žuto-crveni dres nose Stefan Šćepović, Mile Savković i Marko Poletanović.
"Pred nama je najteži meč ove sezone. Veoma smo fokusirani. Cilj je da pobedimo, ali i Lehija isto razmišlja. Srećni smo što smo došli na Nacionalni stadiona, iako put do njega nije bio lak. Znamo gde se nalazimo, ali nas samo finale neće zadovoljiti. Želimo trofej", rekao je trener Jagjelonije Ireneuš Mamrot.

Pobednik kupa Poljske inkasiraće oko 700.000 evra, a poraženi oko 120.000.

POLJSKA, KUP - FINALE

Četvrtak
16.00: (2,90) Jagjelonija (2,90) Lehija (2,55)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Kup Poljskesportsko klađenjeLehijaJagjelonija Bjalistok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara