""
""

FOTO DERBI: Kultura navijanja...

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.04.14. | 15:47

Severna tribina je popustila, navijači Partizana morali su da se presele na atletsku stazu, nekoliko hiljada ih je bilo tik uz teren i sve je prošlo u najboljem redu, uprkos tome što su na kraju 36. derbija na igralište uletele pristalice Zvezde da proslave pobedu svog tima

Jugonostalgičari bi rekli da je ovo pravi dokaz vrednosti koje su vladale u nekadašnjoj državi. Fotografija je nastala 7. marta 1965. godine, za vreme 36. večitog derbija na kome se desilo nešto, za današnje pojmove, nezamislivo.

Ograda na severnoj tribini stadiona u Humskoj 1, gde su se tada okupljale pristalice Partizana, popustila je pod velikim opterećenjem. Nekoliko desetina navijača je povređeno, a više hiljada se – pošto na severu više nije bilo mesta – uredno preselilo na atletsku stazu, odakle je bez pogovora, upadanja na teren ili bilo kakvih ekcesa posmatralo duel u kome je Crvena zvezda slavila 2:1 (golovima Zorana Prljinčevića i Bore Kostića, pogodak za domaćina delo je Josipa Pirmajera).

Izabrane vesti

Kakvi su odnosi među navijačima bili pre skoro pet decenija verno ilustruje i video snimak sa pomenutog derbija, na kome se vidi kako fanovi Crvene zvezde (tada locirani na južnoj tribini) ulaze na teren da proslave pobedu svog tima, a da u navijačkom zanosu nikome dlaka s glave nije falila.

Lepa vremena...

(FOTO: MN Press)


tagovi

derbiSuperligaSrbijaFK PartizanfotografijaFK Crvena zvezda146. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara