""
""

Frajburg razbesneo Milionere pa 'popio' nokaut, težak poraz Šalkea! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.03.13. | 17:31

Dortmund Golovima Sahina, Levandovskog i Bitenkura uništio Frajburg - 5:1! HSV neočekivano izgubio od Augzburga, dok je Nirnberg zagorčao život ekipi iz Gelzenkirhena

 

Šampion Nemačke je ponovo u svom elementu! Posle poraza u velikom rurskom derbiju od Šalkea u prošlom kolu, Milioneri su rešili da se istraesu na nekome, a ceh je ni kriv ni dužan platio Frajburg. Da stvar po goste bude gora oni su se 'usudili' da povedu u 28. minutu, posle čega su Levandovski i društvo rešili da im pokažu ko su i šta su. A to su učinili na zaista nemilosrdan način, sa čak pet golova.

Izabrane vesti

Desetak minuta nakon primljenog gola Borusija je izvršila strahovit pritisak na defanzivnu liniju Frajburga, a nakon toga krenula je i prava goleada.

Najblji strelac domaćeg tima Robert Levandovski poranao je na 1:1 u 40. minutu, zatim je u 44. Sahin svojim prvim golom od povratka u redove Milionera povećao na 2:0 (Levandovski asistent), da bi Poljak svojim drugim pogotkom u prvom minutu nadoknade stavio tačku na prvo poluvreme.

Sjajni golgeter je po ko zna koji put pokazao da ga najveći evropski klubovi ne traže bez razloga i u nastavku, kada je napravio sjajan prodor po boku, a onda kao na tacni poslužio Bitenkura za 5:1. Pre toga, Sahin je još jednom matirao goste.

Do kraja, Borusija je imala još nekoliko šansi da uveća trijumf, a najbolju je propustio baš Levandovski, koji je tako ispustio šansu da upiše novi het-trik.

Neven Subotić odigrao je ceo meč i u 74. minutu zaradio žuti karton.


 Šalke je posle serije od tri trijumfa potpuno neočekivano deklasiran u Nirnberu - 3:0. Ovim porazom gosti su ugrozili četvrtu poziciju, pošto će sada Ajntraht imati šansu da ih pretekne ako u nedelju savlada Štutgart.

I dok ekipa iz Frankfurta čeka svoju šansu da se domogne četvrtog mesta, Hamburger je već prokockao, pošto je izgubio kod kuće od Augzburga - 0:1. Goste je u aktivnoj borbi za opstanak ostavio pogodak Kalsen-Brekera u 8. minutu.

Srpski reprezentativac Slobodan Rajković u igru je ušao tek u 84. minutu. Treba pomenuti i to da su domaćini poslednjih desetak minuta igrali sa čovekom manje, pošto je isključen Bajster.

U sudaru Verdera i Grojtera viđena su četiri pogotka i remi na kraju. Zanimljivo, oba pogotka domaći su postigli sa penala, a stralac je bio Hunt. Ovaj remi neće puno značiti ekipi našeg Nikole Đurđića (nije ulazio u igru), pošto ih samo čudo može spasiti ispadanja iz Bundeslige.

Na drugoj strani, Aleksandar Ignjovski je odigrao svih 90 minuta, a njegov tim je produžio seriju bez pobede na pet utakmica.

Najmanje uzbuđenje viđeno je u okršaju Hofenhajma i Majnca, taj susret završen je bez pobednika i golova.


BUNDESLIGA – 26. KOLO:

Petak:
Volfsburg – Fortuna Dizeldorf 1:1 (0:1)
/Olić 51 – Boli 37/

Subota:
Dortmund – Frajburg 5:1 (3:1)
/Levandovski 41, 45+1), Sahin 45, 72, Bitenkur 78 - Šmid 28/

Verder – Grojter Firt 2:2 (0:0)
/Hunt 47pen, 70pen - Firstner 56, Petsos 62/

Nirnberg – Šalke 3:0 (1:0)
/Felner 31, Ešvajn 69, Franc 87/

Hofenhajm – Majnc (0:0)

Hamburg - Augzburg 0:1 (0:1)
/Kalsen-Breker 8/

18.30: Leverkuzen – Bajern Minhen

Nedelja:
15.30: Ajntraht – Štutgart
17.30: Mehengladbah – Hanover

(Foto: Action Images)


tagovi

Borusija DortmundBundesliga IIEvropagrojter firtNemackaNirnbergVerder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara