""
""

Francuska ima zicer u Parizu! Holandiji za baraž treba sedam golova razlike u Amsterdamu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.10.17. | 22:54

Trikoloro slavili minimalcem protiv Bugarske, pa na svom terenu protiv Belorusje igraju za direktan plasman na Svetsko prvenstvo. Selekcija Dika Advokata juri čudo protiv Švedske

Francuska je rutinski odradila posao u Sofiji protiv Bugarske i golom Bleza Matuidija još iz trećeg minuta stigla do tri velika boda (1:0), koja će biti vredna direktnog plasmana na Mundijal, samo ukoliko se u poslednjem kolu u Parizu savlada Belorusija. Veliku bruku na Borisov areni izbegla je Holandija, koja je uz velike muke savladala Belorusiju (3:1), pa joj u utorak na Amsterdam Areni treba pobeda nad Švedskom od čak sedam golova razlike.

Izabrane vesti

Trikolori su ni ovoga puta nisu igrali u skladu sa objektivnim kvalitetom svog nacionalnog tima, ali su pokazali da mogu da odigraju i utakmicu na čist rezultat, kakva je bila ova na stadionu Vasil Levski. Bila je to utakmica praktično bez šansi, Francuzi su iskoristili svoju prvu priliku, a onda dali domaćinu loptu u noge domaćinu i lagano zatvorili puteve ka svom golu.

Holandija je sve vreme u Borisovu igrala na ivici „žileta“, nakon izjednačenja Belorusije jurili su novo vođstvo čitavo drugo poluvreme, a onda je Roben sa bele tačke vratio prednost selekciji Dika Advokata. Čak ni to vođstvo nije moglo da bude dovoljno Holanđanima, s obzirom da je Belorusija u nadoknadi pogodila prečku, ali je onda je svaku dileku u 93. minutu razrešio Memfis Depaj.

Ovakva igra Advokatovog tima ne obećava srećan epilog ni u odlučujućoj utakmici, pošto Holanđani ne deluju kao tim koji nekoga može da savlada sa sedam golova razlike, a pogotovo ne tako kvalitetnu i čvrstu selekciju kao što je Švedska. 

Grupa A:

Švedska - Luksemburg 8:0 (3:0)
/Grankvist 10pen, 67pen, Berg 18, 37, 54, 71, Tojvonen 76/

Belorusija - Holandija 1:3 (0:1)
/Volodko 55 - Proper 24, Roben 84pen, Depaj 90/

Bugarska - Francuska 0:1 (0:1)
/Matuidi 3/

Utorak:
20.45 Francuska - Belorusija
20.45 Luksemburg - Bugarska
20.45 Holandija - Švedska

(FOTO: Action images)


tagovi

Blez MatuidiDik Advokatreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara