"Boateng"
"Boateng"

FS Italije oprostio Boatengu i Milanu

Vreme čitanja: 1min | uto. 15.01.13. | 20:36

Osnovne vrednosti sporta i civilnog društva isključuju disciplinsku akciju i gest solidarnosti prema ljudima koji su bili žrtve vulgarnog napada samo zbog boje svoje kože", stoji u saopštenju FIGC-a

BoatengDisciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije (FIGC) odlučila je da ne kazni Kevina Princa Boatenga i Milan zbog napuštanja terena u prijateljskoj utakmici protiv četvrtoligaša Pro Patrije. Do prekida u Busto Arsiziju, industrijskom gradiću između Milana i Varesea, došlo u 26. minutu posle rasističkog vređanja domaćih navijača na račun tamnoputih igrača Rosonera – Kevin Princa Boatenga, M'Bajea Nijanga i Sulija Muntarija. Boateng je izgubio živce, uzeo je loptu, gađao navijače, skinuo dres i napustio teren, a za njim su krenuli i saigrači.
"Prema sadašnjim pravilima, ekipa nema pravo da napusti teren i prekine utakmicu ukoliko odluka nije donesena u dogovoru sa sudijom. Međutim, osnovne vrednosti sporta i civilnog društva isključuju disciplinsku akciju i gest solidarnosti prema ljudima koji su bili žrtve vulgarnog napada samo zbog boje svoje kože", stoji u saopštenju FIGC-a.

(FOTO: Action images) 

Izabrane vesti


tagovi

EvropaItalijaKevin-Princ BoatengMilanSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara