"Karadžić"
"Karadžić"

FSS sva dokumenta UEFA prosleđuje tužilaštvu! Tole u julu raspisuje izbore na svim nivoima?

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.06.15. | 19:18

"Niko ne treba da se boji izbora. Uz poštovanje procedure, svi treba da proverimo legitimitet, od najnižih do najvišeg nivoa fudbalske vlasti", poručio je Karadžić

Karadžić

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odražao je sastanak u Staroj Pazovi na kojem je usvojen zapisnik sa prethodne sednice, ali i doneseno nekoliko novih odluluka. Jedna od njih tiče se pristigle dokumentacije UEFA u vezi sa sumnjama u regularnost određenih utakmica Superlige. Odlučeno je da kompletna dokumentacija pristigla iz evropske kuće fudbala, kao i rezultati interne istrage, budu prosleđeni tužilaštvu u dalji postupak.

Izabrane vesti

Članovi Izvršnog odbora FSS doneli su odluku da neće komentarisati ništa po tom pitanju, a sve u cilju valjane i pravovremene istrage zvaničnog organa Republike Srbije. Istovremeno usvojena je inicijativa da se formira specijalno telo, sastavljeno od predstavnika tužilaštva, policije i Fudbalskog saveza Srbije, koje će se ubuduće baviti svim opravdanim sumnjama u regularnost utakmica.

Karadžić

Na kraju zasedanja prvi čovek srpskog fudbala Tomislav Karadžić informisao je članove Izvršnog odbora da planira sazivanje vanredne sednice Skupštine Fudbalskog saveza Srbije u prvoj polovini jula 2015. godine, na kojoj bi jedina tačka dnevnog reda bili eventualni izbori na svim nivoima.
"Niko ne treba da se boji izbora. Uz poštovanje procedure, svi treba da proverimo legitimitet, od najnižih do najvišeg nivoa fudbalske vlasti", poručio je Karadžić.

Takođe, razmatrana je i aktuelna situacija u FS Vojvodine o kojoj su članove informisali predsednik FSV Dragan Simović i član IO FSS Marjan Rnić. Konstatovano je grubo kršenje Statuta i u skladu sa članom 81. i članom 82. Fudbalski savez Vojvodine biće upozoren na nepravilnosti zvaničnim pisanim dokumentom, koji će im biti upućen u hitnom roku. Od Fudbalskog saveza Vojvodina zatraženo je da otkloni sve nedostatke, a ukoliko to ne učini, Izvršni odbor FSS dao ovlašćenje Odboru za hitna pitanja FSS da uvede privremene mere u Fudbalski savez Vojvodine.


tagovi

UEFATomislav KaradžićSrbijanameštanjefss

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara