""
""

Fudbalska tragedija u Solunu: Ivić i PAOK ostali bez „viđene“ Lige šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.05.17. | 22:02

Kakva ludnica i preokreti u poslednjem kolu plej-ofa

Imao je PAOK na tacni drugo mesto i plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Imao je velike planove i ambicije da se na leto pojača i napadne plasman u elitno takmičenje gde nikada nije bio do sada. Imao je sve u svojim rukama...

Izabrane vesti

Ali je sve prosuo u poslednjoj utakmici sezone!

Dvadesetak minuta pre kraja sezone, PAOK je bio zacementiran na drugom mestu sa dva boda više od trećeplasiranog AEK-a. Ali je usledio veliki preokret. PAOK je izgubio na svom terenu od Panatinaikosa 2:3, AEK je kao gost pobedio Paninios 2:1 i atinski žuto-crni su prestigli solunske crno-bele.

AEK će u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, PAOK će „samo“ u Ligu Evrope. Posle svega viđenog ove sezone, veliko razočarenje za tim koji sa klupe predvode naš Valdimir Ivić i Miloš Veselinović.

Da krenemo od početka.

PAOK je cele sezone bio jedina ozbiljnija pretnja Olimpijakosa i držao drugo mesto u rukama. Kao drugopalsirani je ušao u plej-of sa četiri tima sa dva bonus boda, Panatinaikos je u plej-of ušao sa jednim bodom, a AEK i Panionios bez bodova.

Sve je PAOK držao pod kontrolom, ali je plej-of započeo porazom od AEK na svom terenu. Potom je vezao tri pobede i dodao još jednu od 3:0 za zelenim stolom zbog incidenata na meču protiv Panatiniakosa uz Atini.

U pretposlednjem kolu je dočekao AEK i opet minimalno poražen čime je zakomplikovao sudbinu. Ipak, opet je imao sve u svojim rukama. Trebalo je da pobedi Panatinaikos u poslednjem kolu.

Prepun Tumba stadion je dočekao rivala iz Atine sa ogromnom željom da mu se revanšira za one scene u Atini kada su huligani pogodili Vladimira Ivića limenkom u glavu.

Počelo je fantastično za PAOK i njegove pristalice. Dijego Bisesvar je evrogolom u 20. minutu doveo crno-bele u vođstvo. Istovremeno je stigla vest sa Panionios vodi protiv AEK-a. U tom trenutku je PAOK imao dva boda prednosti nad atinskim žuto-crnim. Ali je to značilo i da je Panatinaikos živ i da može do drugog mesta ako Panionios zadrži vođstvo.

Zato su Zeleni jurnuli napred i u 28. minutu izjednačili preko Klonaridisa. Ali je nekoliko minuta kasnije stigla vest da je AEK izjednačio. Tada je redosled izgledao ovako: AEK 10, Panatinaikos i PAOK po devet bodova...

U 57. minutu je Panionios ostao sa igračem manje, a u 68. minutu je Pedro Enrike doveo PAOK u novo vođstvo posle velike greške odbrane gostiju. Dvadesetak minuta pre kraja je situacija bila ovakva: PAOK 11 bodova, AEK 10, Panatinaikos devet bodova... Ubrzo je i AEK dobio crveni karton. Osećao se miris Lige šampiona na Tumbi...

A onda ludnica!

Finac Lod je izjednačio u 79. minutu u Solunu posle prekida i gužve pred golom domaćih. Fudbalerima solunskog tima je ušla voda u uši. Tabela u tom trenutku: AEK 10 bodova, PAOK devet bodova, Panatinaikos isto toliko, ali slabiji međusobni skor... Međutim, PAOK ima slabiji međusobni od AEK-a, pa mu ni bod ne igra.

A onda novi hladan tuš! AEK je preokrenuo protiv Panioniosa i poveo 2:1 golom nekada velikog talenta svetskog fudbala Serhija Arauha. I posle neshvatljive i čudne grške golmana Panioniosa...

PAOK je morao svim silama da krene ka pobedi, Panatinaikos više nije imao šanse za Ligu šampiona, ali je rešio da pokvari veče crno-belima i na taj načim pomogne još omraženijem gradskom rivalu.

Usledila je opsada gola Panatinaikosa, jurio se gol koji može da donese Ligu šampiona, ali umesto toga novi šok. U trećem minutu nadoknade je krenuo napad gostiju „4 na 6“, Klonaridis je pobegao čuvarima i idealno centrirao za Giljerma Molinsa koji je glavom zakucao loptu u mrežu i srca domaćih navijača.

AEK ide u kvalifikacije za Ligu šampiona, Panatinaikos i PAOK u Ligu Evrope, a Panionios u kvalifikacije za Ligu Evrope... 

(FOTO: PAOK24.com)


tagovi

AEKEvropaGrčkameđunarodni fudbalPanatinaikosPanioniosPAOK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara