""
""

Fudbalski mamurluk na Jan Brajdelu: Titula se vratila u Briž posle 11 godina, Anderleht razbijen na sitne delove! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.05.16. | 16:38

Ekipa Mišela Prudoma ponovila dostignuće generacije iz 2005.godine i trijumfom nad velikim rivalom (4:0) završila posao

Najavljen kao meč sezone, završen kao demonstracija sile! Za istoriju! Za neopisivu radost u Brižu! Za totalnu euforiju na Jan Brajdel stadionu!

 Ono što je uradila generacija iz 2005.godine, ponovio je aktuleni tim Briža! Najboljom partijom u sezoni ekipa Briža je na sitne delove razmontirala velikog rivala Anderleht (4:0) i posle 11 dugih godina vratila pehar namenjen najboljem timu u Belgiji u trofejnu tribinu stadiona. Nevidljivi prst fudbalske sudbine odradio je da Briž ponovo uzme titulu 15.maja. Baš kao i pomenute 2005.godine.

Izabrane vesti

Današnjim trijumfom Briž je stekao velikih šest bodova prednosti u odnosu na Anderleht. Sasvim dovoljno za šampionsko veselje i mamurluk u Brižu, jer je domaći tim u regularnom delu sezone imao više bodova od tima za koji nastupa Filip Đuričić.

Velika očekivanja navijača i pritisak moranja nije sasekao noge fudbalerima Briža. Tačnije, ekipa Mišela Prudoma je igrala kao u transu, kao da sutra ne postoji i primorala Anderleht da se raspadne u uvodnoj fazi meča.

Anderlehtov Dželat bio je Abudali Dijabi. Sjajni francuski internacionalac senegalskog porekla je sa dva gola za pet minuta ostavio bez šanse ekipu Besnika Hasija. Albanac je kao igrač Andelrheta morao da posmatra poslednje šampionsko slavlje Briža, a sada je morao da prisustvuje žurki na Brajdelu. Prosto, njegov tim nije bio konkurentan.

Znalo se već posle 45 minuta da će Briža osvojiti 13 titulu u istoriji. Anderleht je bio samo dekoracija na šampionskoj torti. Tim iz Brisela je „poginuo“ bez ispaljenog metka, tako da su u drugom poluvremenu Vanaken i Simons pojačavali euforiju navijača Briža.

Veliki uspeh za legendarnog Mišela Prudoma.

 


 

PRO LIGA – PLEJ OF

Ostende – Genk 2:1 (0:1)
/Musona 71, Lukaku 90 – Bufel 25/

Klub Briž – Anderleht 4:0 (2:0)
/Dijabi 24 i 29, Vanaken 62, Simons pen 70/

 Zulte Varegem – Gent 4:2 (1:2)
/Dialo 10, Lepoint 68, Leje 80 i 90 - Saif 24, Kulibali 40/

 

 


tagovi

Župiler Pro ligaMišel PrudomKlub BrižFilip ĐuričićEvropaBesnik HasiBelgijaAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara