Fudbalski trans u Tunisu: Esperans napravio čudo, zgazio Al Ahli i uzeo trofej Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.11.18. | 22:19

Veliko slavlje šampiona Tunisa u velikom finalu nahvažnijeg klupskog takmičenja u Africi - 3:0

Potpuni fudbalski trans, eksplozija oduševljenja i na kraju možda i najpravedniji ishod - šampion Tunisa Esperans odigrao je neverovatno u revanšu afričke Lige šampiona, pregazio supersnažni Al Ahli iz Egipta i treći put u svojoj istoriji stigao do najvažnijeg klupskog trofeja na Crnom kontinentu - 3:0 (1:0).

Al Ahliju nije bila dovoljna pobeda od 3:1 iz prve utakmice. Detalji iz prvog meča, dva sporna penala i brojne kontroverzne odluke, silno su motivisale večerašnjeg domaćina da napravi pravo čudo na svom terenu, protiv ekipe koju svi smatraju najvećom u afričkom fudbalu. Gosti su bili pod velikim pritiskom, došli su bez napadača Valida Azaroa, koji je suspendovan zbog nesportskog ponašanja u prvoj utakmici, kada je pokušao da ubedi, takođe suspendovanog, sudiju iz Alžira Medija Abida da su mu protivnički igrači pocepali dres, iako je to sam učinio. Zbog svega toga se podigla nevorovatna tenzija uoči meča, pa je prema određenim informacijama na tribinama bilo prisutno 15.000 policajaca.

Izabrane vesti

gallery

Gosti su bili pod izuzetnim pritiskom, toliko velikim da nisu uspeli da šutnu ka golu protivnika čitavih 90 minuta igre. Domaćin je poveo u idealnom trenutku, na samom istekom prvog poluvremena preko Sada Bguira, a mladi vezista bio je strelac i drugog pogotka u 54. minutu. Al Ahli je već tada bio u bezizlaznoj situaciji, pa se praktično čekalo samo da domaćin i definitivno nokautira protivnika. To je učinoo sjajni Anis Badri u 86. minutu.

Esperans je ove godine teškom mukom kročio put ka završnici takmičenja. U grupnoj fazi takmičenja je takođe bio u grupi sa Al Ahlijem, a u polufinalu je bio nadomak eliminacije protiv angolskog Prvog avgusta. Ipak, u sličnoj atmosferi kao što je bila ova večeras klub iz Angole je eliminisan.

Tunišanima je pripalo 2.500.000 dolara za osvajanje trofeja, plus još 1.000.000 za učešće u Svetskom prvenstvu za klubove, gde će ići na pobednika utakmice Al Ain - Velington, dok ih u polufinalu čeka šampion Južne Amerike (Boka Juniors ili River Plata).

Foto: Action images


tagovi

EsperansAl Ahli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara