Džonatan Kođija i Rajan Sesenjon u duelu
Džonatan Kođija i Rajan Sesenjon u duelu

Fulam - Vila, mnogo skuplje od finala Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.05.18. | 12:00

Vembli čeka pobednika baraža za Premijer ligu u utakmici od 200.000.000 evra

Fulam i Aston Vila odlučiće večeras na čuvenom Vembliju od 18 časova (SK 2) u utakmici od 200.000.000 evra o poslednjem preostalom putniku u Premijer ligu.

Biće to utakmica sa sličnim ulogom za svaku od ekipa, a mnogo mnogo je veći pritisak na timu iz Birmingema, koji mora da pobedi po svaku cenu kako bi izbegao finansijsku katastrofu i totalni raspad. Muke oko para Vile biće gotove ukoliko oko 20 časova Stiv Brus, Džon Teri i kompanija budu slavili na travi kultnog stadiona. Ako se Slaviša Jokanović i Aleksandar Mitrović, pak, s druge strane budu radovali biće to i početak kraja Aston Vile kakvu poznajemo.

Izabrane vesti

Jer, ako ne trijumfuje danas Vila će se suočiti sa kršenjem finansijskog fer-pleja, samim tim i sa transfer embargom za sledeću sezonu. 

Zato je i današnja utakmica baraža za Premijer ligu po važnosti u rangu finala Kupa šampiona iz 1982. godine. Zna to i trener Stiv Brus koji je svestan mogućeg kolapsa svih planova ukoliko ne pobede Fulam danas. Kapiten Džon Teri bi odmah napustio Birmingem, a fudbaleri na pozajmici Robert Snodgras, Sem Džonston i Luis Graban moraće da se vrate u matične klubove. Odlični Džek Griliš, Džejms Čester i Džonatan Kođija biće odmah prodati, a da bi se namirila dugovanja Vila će prodati čak i trening kompleks!

Zato jedan od najiskusnijih, Australijanac Mile Jedinak, poziva saigrače i navijače na jedinstvo.
"Ne pričamo o tome glasno, ali svi u Birmingemu to znaju. Niko se ne šali, svi smo svesni siutacije, navijači su svesni, činimo sve što možemo da se ta katastrofa ne desi. Večerašnje finale moglo bi svima da nam promeni živote, znate šta je premijerligaški fudbal, ne treba da vam objašnjavam, mislim da smo pokazali da ga zaslužujemo. Ova utakmica je prekretnica, može da izrodi dva ishoda - pobedu ili propast. Mene to motiviše, nadam se i ostale saigrače. Pred nama je najvažnija utakmica u istoriji Aston Vile jer je opstnak u pitanju", poručuje Jedinak.


FULAM - ASTON VILA (18.00, SK 2)
Stadion:
 Vembli
Kapacitet: 90.000
Sudija: Entoni Tejlor

FULAM (4-3-3): Betineli - Frederiks, Odoi, Rim, Target - Johansen, Karni, Mekdonald - Aite, Sesenjon, Mitrović. 

ASTON VILA (4-1-4-1): Džonston - Elmohamadi, Čester, Teri, Haton - Jedinak - Snodgrasd, Hurihejn, Griliš, Odoma - Graban.


Sa aspekta Fulama, Slaviša Jokanović možda i nije mogao da računa na bolji uvod u veliko finale, mada i njemu večeras visi svojevrstan mač nad glavom, jer bi u slučaju poraza i njegova bajka na Krejven Kotidžu mogla da se okonča, a tim mu se potpuno raspadne sledeće sezone.

Istina, manje bi ga zabolelo sve nego recimo Stiva Brusa, jer bi možda kao dokazani trener Srbin prešao u neki bogatiji klub, ali bi Fulam morao da se oprosti i sa tinjedžerskom senzacijom Rajanom Sesenjonom, kao i našim Aleksandrom Mitrovićem koji će se u svakom slučaju vratiti u Njukasl koji ga je pozajmio. I jedan od najboljih prvotmaca, kapiten Tom Karni trebalo bi da spakuje kofere jer je prerastao drugoligaški fudbal, pa bi lako moglo da se desi da se Fulam sledeće sezone (ako izgubi večeras) bori i za opstanak u Čempionšipu. 

Zato se spremite za veliki spektakl koji nas očekuje. Dve ekipe se izuzetno dobro poznaju. Ove sezone su se sastale dva puta i u oba navrata je slavio domaći tim, tako da je teško procenti ko će se bolje snaći i kome će više prijati neutralni teren.

Fulam je poslednji put u Premijer ligi igrao u sezoni 2013/2014, dok je Aston Vila ispala dve sezone kasnije i sada želi da se vrati na mesto koje joj sa istorijske tačke gledišta, kao sedmostrukom prvaku Engleske i nekadašnjem šampionu Evrope, apsolutno pripada. Ali, mesta ima samo za jednog...

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 18:00 2101 EN2PF Fulham - Aston Villa ug 0-2 1,53
Ukupna kvota1,53

Foto: Action Images


tagovi

Slaviša JokanovićStiv BrusAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara