""
""

Fulamova artiljerija za spas u poslednji čas

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.14. | 18:35

Mitroglu i Holtbi biće udarne igle Kolibaša, Kvist bi trebalo da pomogne u manevru, a Heitinga da pokrpi rupe u odbrani

Pretposlednje mesto na tabeli je upalilo alarm na Krejven Kotidžu. Od kada je pre 12 godina ušao u Premijer ligu, Fulam nikada nije bio bliži ispadanju. Zato su preduzete mere opreza i krenulo se u rekonstrukciju tima. Pojačanja u minut do 12 mogla bi da donesu opstanak četi Renea Molenstina.

Fulam je poslednjeg dana prelaznog roka realizovao jedan od najvećih transfera u Evropi ove zime i drugi najjači u klupskoj istoriji. Za 15 miliona evra doveli su najboljeg igrača i strelca Olimpijakosa, Kostasa Mitroglua. Grk je blistao minule jeseni i čak zaintrigirao pažnju Intera, Borusije, Arsenal... Ali, kada je pre dva meseca produžio ugovor izgledalo je da neće mrdati iz Pireja ove zime. Pogotovo ne u klub Fulamovog renomea. 

Izabrane vesti

Međutim, Kolibaši su spremili ponudu koju Grci nisu mogli da odbiju. Par dana su trajali pregovori, Olimpijakos je pronašao zamenu u Nelsonu Valdezu i otvoren je put za transfer Mitroglua. Popularni El Pistolero je potpisao ugovor na četiri i po godine vredan čak 2,5 miliona evra po sezoni. Uslovi odlični, ali mnogi se pitaju: Da li je Mitroglu isto mogao da nađe i u nekom jačem klubu od Fulama? Grk će pokušati ono što Berbatov nije uspeo. Da donese Fulamu dovoljan broj golova i spase ih propadanja u drugoligaški ambis. 

Zanimljivo, iako je Mitroglu bio ikona kluba, navijači Olimpijakosa izjasnili su se u anketi da je ovo bio odličan posao njihovog menadženta. Njih čak 67 odsto tako smatra... 

Sjajni golgeter će najveću pomoć u spasavanju Fulama imati od još jednog pojačanja potpisanog danas. Luis Holtbi bi trebalo da pokaže da je u Totenhemu bio nepravedno zapostavljen i podseti na dane kada je blistao u dresu Šalkea. U slučaju da to uradi i da Fulam opstane u eliti, verovatno će njegov ugovor biti otkupljen narednog leta od gradskog rivala. 

Klub je angažovao i danskog vezistu Vilijama Kvista iz Štutgarta koji će biti pojačanje u manevru i pokušati da zatvori rupe ispred odbrane. On je zamena za neuspeli pokušaj dovođenja Stivena Defura iz Porta koji je bio na korak od Krjeven Kotidža ali mu je odlazak Luča Gonzalesa otvorio vrata prve postave Zmajeva. A, što se tiče defanzivnog bedema, tu se još čeka pravo pojačanje. Pominjali su se Leskot, Zakardo, a sada je najaktuelniji Džoni Heitinga koga Everton jedva čeka da se reši. Pregovori su u završnoj fazi i Holanđanin bi večeras trebalo da bude predstavljen kao novo veliko pojačanje. 

Sjajan posao londonskog tima u poslednjih 24 časa prelaznog roka. 

(foto: Action Images)


tagovi

Zima 2014Premijer ligaLuis HoltbiKostas MitrogluFulamEvropaEngleskaDžon Heitinga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara