""
""

Futsal BiH: Derbi začinjen pesnicama

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.02.16. | 21:50

Opšta tuča u Mostaru, slede novčane i vremenske kazne, ali ne i oduzimanje bodova

Izabrane vesti

Pesnice, tuča i uvrede u posljednjim sekundama bacili su mrlju na derbi susret 2. kola Lige za prvaka BiH u futsalu.

Mostar Stari Grad i sarajevski Centar odigrali su proteklog vikenda neriješeno rezultatom 5:5. Iako su gosti i aktuelni šampioni na poluvremenu imali visokih 4:1, na kraju su spasavali bod. Prednost gostiju počeo je topiti Mario Aladžić, a nastavili su Edis Mršo i Mladen Pavlović, koji je pogodio za izjednačenje (4:4). Kristijan Zor u 33. minutu bio je tvorac preokreta, ali je bod Centru spasio Nijaz Mulahmetović. Nakon tog izjednačujućeg pogotka uslijedile su nemile scene, a sudije su pokazale i tri crvena kartona.
Ponašanje ekipa bilo je dosta korektno do 40. minute. Naime, 14 sekundi prije kraja, kada su gosti izjednačili, prvo je došlo do verbalnog duela pojedinih igrača, prije svih golmana Mostar SG Eldina Hasanspahić i igrača Centra Nermina Jusića. Potom su na teren utrčali svi sudionici iz tehničkog prostora obje ekipe, a u gužvi i naguravanju igrač Centar Sedin Mulaosmanović udario je u predjelu glave golmana Hasanspahića“, naveo je, između ostalog, u svom izvještaju delegat meča Željko Radonja.

U izvještaju je dodao da je naročito nesportsko ponašanje ispoljio igrač Centra Edin Salčin pokušavši se fizički obračunati sa golmanom Hasanspahićem, a nakon toga i sa dijelom gledalaca pa su intervenisali zaštitari i policija. Nakon što su arbitri pokazali crvene kartone igračima koji su učestvovali u tuči, nastavljeno je odigravanje posljednjih 14 sekundi meča. Međutim, nesportski se tada ponio trener Sarajlija Josip Lokmer, koji je u teren ubacio sportsku torbu sa namjerom da omete nastavak igre, jer su domaći tada na parketu imali igrača više.

Vinovnike ovog događaja očekuju novčane i vremenske sankcije u trajanju od dvije do šest utakmica, odnosno 250 do 1.000 KM. Eventualnih oštrijih kazni u smislu oduzimanja bodova vjerovatno neće biti.
Nisam upoznat o dešavanjima u Mostaru. Pretpostavljam da ću izvještaj o tome dobiti u četvrtak kada u Vogošći imamo sastanak sa predstavnicima klubova BH Telecom Premijer lige“, kazao je Goran Kosorić, predsjednik Takmičarske komisije N/FS BiH.

Tema sastanka u Vogošći biće nastavak sezone. U predstojećih 12 kola cilj je eventualne nemile scene svesti na minimum.
„Klubovima ćemo skrenuti pažnju da se potrude da i proljeće bude odigrano korektno kao i jesen. Situacija se po pitanju disciplinskih prekršaja popravlja i težimo da bude i još bolja. I dalje je glavni problem pirotehnika, ali je broj kazni ipak manji u odnosu na isti period prošle godine“, kaže Kosorić.

Tekst: Nezavisne.com

Foto: Star sprot


tagovi

NezavisnefutsalBiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara