""
""

Gaćinović za MOZZART Sport o bolesti poljupca, ludilu na Vestfalenu, Niku Kovaču i problemu sa stanovima u Frankfurtu

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.03.16. | 12:26

”Kreativnost je naša šansa i prednost u Bundesligi”, ističe fudbaler Ajntrahta

Briljirao je Mijat Gaćinović u dresu reprezentacije koja je osvojila Mundijalito, a kao zlatni Orlić sleteo je letos na aerodrom u Frankfurtu gde je započeo inostranu karijeru u dresu Ajntrahta. Do sada je odigrao pet utakmica, po sopstvenim rečima nije zadovoljan minutažom, a tek ga čeka pauza jer je dobio mononukleozu, poznatu još i  kao bolest poljupca.

Na dosadašnjih pet utakmica, po oceni tamošnje javnosti, odigrao je sasvim pristojno. Dobio je malo i na mišićnoj masi, što će mu svakako biti veoma potrebno u tako fizički snažnoj ligi.

Izabrane vesti

O svemu tome, kao i o razlici između Bundeslige i Superlige, saradnji sa Slobodanom Medojevićem i Aleksandrom Ignjovskim, učenju nemačkog jezika i još nekim stvarima, govorio je za MOZZART Sport.
Upravo sam uradio kontrolu, rezultati su bolji. Sve je počelo sa infekcijom grla, ali mi je doktor preporučio antibiotike i sve je brzo prošlo. Ipak, sve se to ponovilo, nastavio sam da treniram, ali sam počeo posle treninga da osećam umor i malaksalost. Nisam imao snage. Jetra mi je loše, slezina se malo uvećala. Nadam se da ću za dva-tri meseca početi da treniram, mada je jako teško prognozirati kod ove bolesti”, rekao je Gaćinović za naš sajt.

Kao i svaki drugi, i Mijatov početak u Nemačkoj nije bio nimalo lak. Kaže, nameštanje stana ga je najviše namučilo.
Na početku mi je bilo teško da uhvatim ritam, ali su mi Medojević i Ignjovski baš pomogli. Najviše sam problema imao oko stana. Nemoguće je naći namešten stan. Sam moraš da kupiš nameštaj. Računi se plaćaju drugačije nego kod nas, nema ništa na licu mesta. Oko tih stvari sam imao najviše problema, ali sam i to prevazišao", otkriva Gaćinović muke svakodnevnog života.

A tu su i nezgode sa stranim jezikom.
"Učio sam jezik dva puta nedeljno. Jako je težak. Delimično sam ga savladao, mada moram još. Sreća pa znam engleski.  Bilo mi je teško, ali opet su mi Srbi iz ekipe pomogli da se snađem, prevodili su mi šta je trebalo”.

Novi trener Ajntrahta od 8. marta je Niko Kovač koji je doveden da razmrda ekipu i izvede je iz veoma nezgodnog položaja u kom se nalazi.
"Nisam još upoznao Kovača. Zvao me je telefonom, razgovarali smo, svideo mi se kao osoba. Nisam zadovoljan dosadašnjim minutima koje sam dobio, ali nadam se da ću kod njega imati više šansi da pokažem šta znam. Zaslužio sam više šansi svojim dosadašnjim igrama i zalaganjem".

Pitali smo Mijata da iz prve ruke prokomentariše razliku u fudbalu između Bundeslige u kojoj sada nastupa i našeg fudbala, odnosno Superlige.
Tempo! Najveća je razlika u tom tempu i brzini u kojoj se sve odvija na terenu. Mnogo se više trči, stalno si u pokretu, u duelu, igrači su fizički spremniji. U Superligi se manje trči, ne igra se toliko brzo. Ipak, mislim da je prednost naših igrača ovde kreativnost. To je naša šansa”.

Borusija iz Dortmunda je ostavila najveći utisak na njega od svih klubova sa kojima se susreo.
Kosta iz Bajerna je po meni najbolji fudbaler, ostavio je na mene najveći utisak. Kao klub mi se mnogo dopada Dortmund, igrali smo tamo, ludilo od navijača, posebno ona velika tribina. Celokupna organizacija kluba za 10! Baš mi se sviđa Vestfalen", nije krio oduševljenje Gaćinović.

Da se vratimo na Ajntraht. Klub je na 18. poziciji sa 24 osvojena boda i na ivici je zone ispadanja. Naš zlatni Orlić ističe da su mogućnosti Frankfurta mnogo veće.
Imamo bolju ekipu nego što to mesto pokazuje, mnogo bolju nego neki timovi koji su iznad nas. Ne zaslužujemo da budemo ovde. Nadam se da će Kovač doneti novu energiju, a da ću i ja imati više mesta kod njega da pokažem šta znam i da ćemo se zajedno izboriti za više mesto na tabeli".

Na kraju, Gaćinović je istakao da prati igre svoje Vojvodine i da se nada da će Lale uspeti da se domognu mesta koje sledeće godine vodi u Evropu.
"Pratim na Areni šta se događa. Vojvodina nije najbolje startovala, velika je gužva u vrhu, ali mislim da će uspeti da dođe do trećeg mesta koje vodi u Evropu", zaključio je Gaćinović.

(FOTO: Star sport, Action images)


tagovi

Slobodan MedojevićNiko KovačNemackaMijat GaćinovićEvropaBorusija DortmundAleksandar IgnjovskiAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara