"Braimi, De Jong i Martinez želje Rosonera"
"Braimi, De Jong i Martinez želje Rosonera"

Galijani otišao po Martineza i Braimija, Mihina želja ostanak De Jonga, Alves i Ibrahimović nemoguća misija

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.06.15. | 19:05

Milan i aktivnosti u prelaznom roku glavne teme u italijanskim medijima

Braimi, De Jong i Martinez želje RosoneraUživo praćenje prelaznog roka nije nikakva novina u svetu medija, ali sve ono što se poslednjih nedelja dešava oko San Sira nagnalo je italijanske kolege da u posebnim tekstovima pišu samo o tome šta rade u – Milanu. Novi vlasnik u liku Bija Tičaubola, novi trener Siniša Mihajlović i jasna konstatacija da je Rosonerima potrebna golema rekonstrukcija igračkog kadra učinile su od Milana neverovatnu atrakciju, pa se maltene svakog sata neko novo ime dovodi u vezu sa klubom.

Najsvežija informacije je ta da je izvršni direktor Adrijano Galijani već u Portugaliji kako bi čelnike Porta ubedio da im ustupe golgetera Džeksona Martineza i ofanzivnog vezistu Jasina Braimija, koji je na Mundijalu prošle godine blistao u dresu Alžira. Galijani je ovih dana baš vredan pa je za vikend u Berlinu razgovarao i sa Minom Rajolom, menadžerom Zlatana Ibrahimovića, ali je prema poslednjima vestima taj transfer nemoguća misija, jer Milan nije finansijski sposoban da isprati zahteve Šveđanina i Pari Sen Žermena. Isto važi i za Danija Alvesa, kome je istekao ugovor sa Barselonom, ali svejedno traži platu kakvu na San Siru teško da mogu da mu ponude.
"Bilo je kontakata, ali prvo moram da vidim sa Danijem šta on želi. Milan nije jedini zainteresovani klub", rekao je zastupnih Alvesovih interesa Dinora Santana.

Izabrane vesti

Ni mete iz Porta nisu baš lake. Recimo Martinez, navodno prvi pik za mesto špica što je i ne čudi s obzirom na to da je na 132 utakmice od dolaska u Evropu postigao 92 gola, košta 35.000.000 evra. Problem je i interesovanje Arsenala, koji će za razliku od Milana naredne sezone igrati u Evropi.

Italijanski mediji pišu i da je Siniša Mihajlović, iako zvanično još nije preuzeo dirigentsku palicu na San Siru, izrazio želju da zadrži Najdžela de Jonga, kome je istekao ugovor sa Rosonerima. Teško je ipak sa sigurnošću tvrditi šta je istina, a šta trač pošto mediji na svakih sat vremena pišu o nekoj novoj meti, pa tako i o Dijegu Godinu iz Atletika. Što se tiče odlazaka, Adil Rami je na skeneru Olimpika, ali je sada zainteresovan da pokuša da se pod Mihajlovićem izbori za mesto pod suncem.

Tema je i sam budžet za pojačanja. Juče je iznosio 100.000.000 evra, već jutros se pisalo o 120.000.000, da bi podneva suma dostigla 150.000.000 evra?  Mediji su uglavnom saglasni samo oko jednog - definitivna lista pojačanja biće sastavljena u konsultacijama sa Neliom Lukasom, prvim čovekom čuvene menadžerske agencije Dojen Sport.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zlatan IbrahimovićSiniša MihajlovićSerija APortoNajdžel de JongMilanJasin BraimiItalijaEvropaDžekson MartinezDani Alves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara