Adrijano Galijani
Adrijano Galijani

Galijanijeve kafanske priče: Zbog magle u Beogradu je Milan izbačen iz Evrope! Sa Kapelom sam se toliko napio da smo pehar Lige šampiona našli u kanti za đubre

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.19. | 22:44

Da, da… I to se umalo desilo

Opuštena atmosfera na promociji knjige “Od Kalčopolija do Pink Flojda”  uglednog novinara Alberta Koste. Opustio se čak i Adrijano Galijani, dugogodišnji direktor Milana, čovek čija je ćela jedan od sinonima Rosonera. Pa smo tako čuli i da se Galijani posle osvajanja Lige šampiona 1994. godine – to je ono finale kad su odrali Barselonu sa 4:0, a Dejan Savićević se čudesnim lobom preko Andonija Zubizarete osigurao da će u Italiji samo njega zvati genije – toliko napio sa tadašnjim šefom struke Fabiom Kapelom da su umalo izgubili ušati pehar.
Kapelo i ja smo ostali do kasno, flaše vina su bile u pitanju. I onda smo jednostavno zaboravili pehar. Na kraju smo ga našli u liftu, u kanti za đubre, mora da ga je spremačima tamo stavila. Doneli smo ga nazad u sobu, stavio sam ga u krevet i zaspao pored. Sledećeg jutra sam supruzi rekao da nikad nisam lepše spavao”, smeje se Galijani.

A prisetio se i Crvene zvezde. I one beogradske magle iz 1989. godine. Pa i kasnije Zvezdine titule iz 1991. godine. U finalu su tada crveno-beli savladali Olimpik iz Marselja. Francuzi su prethodno u četvrtfinalu eliminisali Milan. Na San Siru je bilo 1:1. Na Velodromu 1:0, ali utakmica nikada nije završena. U sudijskoj nadoknadi su naime reflektori zakazali i meč je prekinut. Kad je za 15 minuta nastavljen Galijani je odbio da vrati tim na teren i meč je registrovan službenim rezultatom 3:0 za Olimpik, dok je Milan na godinu dana izbačen iz Evrope.
Taj poraz u Marselju se rodio u Beogradu. Tamo smo gubili pre no što je magla prekinula meč. Sutradan smo igrali novu utakmicu, pobedili smo i naszavili smo da pobeđujemo. U Marselju smo gubili sa 0:1 i svetla su se ugasila. Zapitao sam se da li je to isti onaj Bog koji nam je poslao maglu u Beogradu sad uradio ovo? Povukli smo se nadajući se još jednom ponovljenom meču, ali to se nije desilo”, priznaje Galijani.

Izabrane vesti

Tada je optuživao Olimpik da je namerno sabotirao reflektore, jer je Milan nadirao.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Adrijano Galijani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara