"Detalj iz Sankt Peterburga"
"Detalj iz Sankt Peterburga"

Gameiro poništio remek delo Hulka i spasio grešnog Beta, Dnjepar probudio ukrajinski ponos (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.04.15. | 23:04

Sevilja izvukla 2:2 u Sankt Peterburgu uprkos užasnim reakcijama svog golmana, Klub Briž takmičenje završio u Klievu – 1:0

Detalj iz Sankt PeterburgaIgraj se ti Zenite u grupnim fazama Lige šampiona, Liga Evropa pripada Sevilji! Čak i kada njen golman odigra partiju na amaterskom nivou. Pogodak Kevina Gameira u 85. minutu susreta na stadionu Petrovski pomilovao je grešnog Beta, koji je prethodno sa dva kiksa doveo Zenit na ivicu trijumfa, samo da bi na kraju branilac trofeja još jednom stigao do same završnice – 2:2 u u Sankt Peterburgu.

Junak utakmice bio je džoker Unaja Emerija. Samo 12 minuta pošto je na terenu zamenio strelca prvog gola za Andalužane Karlosa Baku, francuski napadač Gameiro je na pas Vitola još jednom primorao Jurija Lodigina na kapitulaciju i praktično ugasio nade ruskog tima da će nastaviti takmičenje u Evropi. Jer gol Gameira značio je i da Zenit oper juri barem dva.

Izabrane vesti

A dva koja je večeras postigao jesu posledica i neumornog trčanja Hozea Solomona Rondona i genijalnosti Hulka, ali pre svega su posledica užasnih reakcija Beta, koji je večeras istakao ozbiljnu kandidaturu za najgori meč nekog golmana u istoriji fudbala.

U 48. minutu je ispustio loptu posle potpuno bezopasnog centaršuta Olega Šatova i kao na tarcni servirao Rondona za izjednačenja.‚U 72. minutu se neoprezno i pomalo arogantno šetao po petercu, iako je morao da zna kakvu bombu u levici krije Hulk. Jeste Brazilac bio na nekih 40 metara od Betovog gola, ali je previše prostora bilo i između golmana Sevilje i stative. Hulk je to majstorski primetio i poslao matematički preciznu loptu, koja je pored odsutnog Beta okrznula prečku i nadoknadila minus Zenita iz prvog meča.

Uzalud. Liga Evropa je ipak Seviljino dvorište, pa će ove sezone igrati i četvrto polufinale Lige Evrope. Svaki put kada je dotle dogurala stigla je i do trofeja!



Sa druge strane, među četiri najbolja u takmičenju debitovaće Dnjepar, koji je na 180 minuta dvomeča sa Klub Brižom zaboravio na sve probleme u ratom razapetoj zemlji i narodu – barem onom delu koji se i dalje zalaže za ujedinjenu Ukrajinu – doneo makar malo nade pobedivši u revanšu sa 1:0.

Ruslan Rotan je u 82. minutu poslao savršenu loptu ka Jevgeniju Šahovu, a ovaj zalomio čuvara i maestralnom parabolom gađao sam rogalj gola Metjua Rajana. Za inače superofanzivne Belgijance jasna poruka – ne može se do polufinala bez postignutog gola.

(FOTO: Action Images)


tagovi

UkrajinaŠpanijaSeviljaRusijaLiga EvropeKlub BrižKevin GameiroKarlos BakaJevgenij ŠahovHulkHose Solomon RondonEvropaDnjeparBetoBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara