"Monakova rapsodija na stadionu Luj II"
"Monakova rapsodija na stadionu Luj II"

Garsijin Marselj je u pepelu - najteži poraz u istoriji! Monakov uragan besni Francuskom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.16. | 19:30

Gledajući međusobne okršaje, Kneževi nikada nisu ostvarili ubedljiviju pobedu nad nekadašnjim prvakom Evrope - 4:0

Monakova rapsodija na stadionu Luj II

Novembarski ljudi žive na stadionu Luj II! Ne samo što su fudbaleri Monaka pretposlednji mesec u godini iskoristili kako bi razneli sve pred sobom, već su Olimpiku iz Marselja priredili tragediju kakva nije viđena u istoriji duela dva francuska velikana - 4:0!

Izabrane vesti

Klasična igra mačke i miša! Tako bi, u najkraćim crtama mogla da se opiše utakmica koja će nekadašnjeg evropskog šampiona proganjati kao najgora noćna mora. Monakovim igrarijama nije bilo kraja čak ni kada je u 16-minutnom uraganskom udaru stradao gost sa Velodroma, a ekipa Rudija Garsije može samo da se zahvali dželatu s druge strane što ih nije rascepao na još sitnije komade.

Tek 23 minuta izdržala je Olimpikova odbrana pre nego što je golman Joan Pele bio primoran da prvi put vadi loptu iz mreže. I to je učinio Gabrijel Bošilja, momak koji je ovog leta stigao u Kneževinu i postao pravo otkrovenje trenera Leandra Žardima. Slobodan udarac sa nešto više od 20 metara, takav da je Pele bio apsolutno nemoćan.

A to je bio samo početak. Nisu gosti stigli ni da se oporave od prvog, a već je usledio još jedan težak udarac. Ovog puta strelac je bio Valer Žermen i to nakon što je Bernardo Silva „polomio“ Romana Alesandrinija i majstorskom asistencijom ulepšao kompletnu akciju.

No, završni udarac usledio je tek u 39. minutu, kada je Žermen iskoristio jednu pogrešnu procenu Radamela Falkaoa i istu pretvorio u novi lep gol, a Kolumbijcu nadenuo ulogu asistenta.

Poslednji hitac u već razvaljenu Olimpikovu barku pogodio je Gvido Kariljo u poslednjim sekundama utakmice. A u istom napadu golman Pele sprečio je Žermena da spektakularnim potezom dođe do het-trika, pa je Kariljo odbitak spremio u mrežu i stavio tačku na najveću pobedu u istoriji okršaja Monaka i Marselja!

Za kraj, jedan neverovatan podatak. Pred poslednju novembarsku utakmicu protiv Dižona, Monako ima pet uzastopnih pobeda u 11. mesecu, čak 15 datih i samo jedan primljen gol. Brutalno. 

LIGA 1, 14. KOLO

Petak:

Ren - Tuluz 1:0 (1:0)
/Gurkuf 1/

Subota:

Monako - Marselj 4:0 (3:0)
/Bošilja 23, Žermen 29, 39, Kariljo 90+1/

20.00 Bordo - Dižon
20.00 Monpelje - Nansi
20.00 Nant - Lil
20.00 Kaen - Gengam
20.00 Mec - Lorijan

Nedelja:

15.00 Anže - Sent Etjen
17.00 Nica - Bastija
20.45 Lion - PSŽ

(FOTO: Action Images)


tagovi

Valer ŽermenMarseljMonakoLiga 1Gvido KariljoFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara