"Velimir Gašić i Boris Dalo"
"Velimir Gašić i Boris Dalo"

Gašić: Hoće da popucamo po svim šavovima!

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.12.14. | 21:36

"Mi ne tražimo pomoć, niti privilegiju. Kad neko oseti da si slab po mnogo šavova, pokušava da povuče sve kao rajsfešlus", kaže pomoćni trener Partizana

Velimir Gašić i Boris DaloLoš početak sezone doveo je košarkaše Partizana u jako nezgodnu poziciju. Iz 13 odigranih utakmica aktuelni šampion Srbije ima sedam poraza, a poslednji upisani, od Budućnosti u dupke punom Pioniru, možda najbolje opisuje u kolikim problemima se nalaze crno-beli.

Parni valjak je još jednom sa klupe predvodio pomoćni trener Velimir Gašić, koji je odmenio suspendovanog Duška Vujoševića. Dugogodišnji prvi pomoćnik trofejnog stratega imao je šta da poruči posle novog poraza.
"Imali smo mnogo problema sa Planinićem, pokazao je da je izuzetno kvalitetan igrač. Da smo imali zdravog Gagića i Milutinova, stvari bi sigurno izgledale bolje. Cela ekipa nije igrala dobru odbranu, osim u trećoj kada smo bili veoma agresivni. U najbitnijim momentima dešavale su se stvari o kojima sam već govorio. Ne tražimo pomoć, niti privilegiju, Kad neko oseti da si slab na mnogim šavova, pokušava da povuče sve kao rajsfešlus i da onda popucamo po svim šavovima! Borićemo se do kraja za plej-of, a kada uđemo tamo, u sta sam ubeđen, videćemo šta će biti", poručio je Gašić.

Izabrane vesti

On je stao u odbranu NBA asa Saše Pavlovića, koji još uvek ima problema sa povredom. 
"Veliki problem za nas u rosteru bilo je odsustvo Gagića, kao i Murića. U zadnje vreme ni Milutinov nije trenirao, a i Pavlović je vukao povredu. I jedan i drugi su odigrali koliko je to bilo moguće. Sve to se reflektovalo na terenu, ovaj meč podsetio na neke utakmice sa samog početka sezone. Kaskali smo rezultatski za gostima, nismo imali dobar ritam ni kontinuitet igre. Pavlović nije igrao u Rumuniji da bismo ga sačuvali za ovu utakmicu. Nismo želeli da rizikujemo. Evidentno je da još uvek ima izvesnih problema sa povredom koju vuče. Ipak, i on ima pravo na slab dan, kao i svako od momaka".

Gašić je potom iskritikovao sudije i sistem delegiranja arbitara za mečeve koje igra Partizan.
"Ne spadam u grupu ljudi koji mnogo komentarišu sudijske odluke, verujte mi nije me ni zanimalo ko sudi. Mislim da bi neki morao dobro da se zamisli i povede računa o načinu delegiranja za utakmice Partizana. Činjenica je da imamo jedno suđenje na domaćem, a drugo na gostujućim terenima. Ovo što smo videli protiv Budućnosti apsolutno nema dodirnih tačaka sa korektnim suđenjem. Voleo bih da imamo mi ovakvo suđenje na gostovanjima. Ovo nije nikakvo opravdanje za poraz. Ne znam zašto je klupa dobila tehničku grešku i to u situaciji kada smo još uvek imali neku mogućnost da uhvatimo priključak. Utakmica je bila živa, tri minuta pre kraja".

Za kraj, Gašić je ukazao i na određene probleme sa kojim se susreće Partizan.
"Ne želimo da dođemo u sitauciju da se u jednom meču borimo sa tri stvari - sopstvenim greškama, kvalitetnog rivala i sudijskim greškama. To ne može da istrpi ni mnogo ozbiljniji tim od Partizana. Nadam se da će neko biti u prilici da pogleda bar određene sekvence utakmice i analizira ih. Kako se mi bavimo igrom i korigujemo stvari, neko bi trebalo da se bavi problematikom suđenja".

(FOTO: MN Press)


tagovi

Jadranska ligaFK PartizanVelimir Gašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara