""
""

Gatuzo je bio protivnik igre, ali njegova Piza igra strašan fudbal: Serija B zove toskanske Nerazure! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.16. | 18:12

Piza postigla šest golova na dva meča plej-ofa za ulazak u Seriju B i čini se ušla u pravu formu upravo sada kada je to najpotrebnije

Đenara Gatuza gotovo svi pamte kao velikog ratnika, osigurača svih velikih Milanovih uspeha u prvoj deceniji novog milenijuma, ali i kao velikog protivnika fudbala i protivničke igre. U tome je jednostavno bio najbolji. Ipak, kao trener je izgleda nešto sasvim drugo, što se može videti i kroz rezultate Pize u plej-ofu za ulazak u Seriju B.

Izabrane vesti

Nerazuri iz Toskane prvo su u četvrtfinalu isprašili sa 3:1, dok su danas u prvom polufinalnom okršaju demolirali Pordenone sa 3:0 i jednom nogom zagazili u veliko finale. Heroj današnjeg slavlja Gatuzovog tima bio je Urugvajac Ignasio Lores, koji je postigao het-trik i čini se proradio u pravom trenutku. Čini se da se san o ulasku u viši rang ove sezone pretvara u javu.

Atmosfera na Areni Garibaldi ponovo je bila fantastična. Domaće pristalice napravile su koreografiju za pamćenje, u kojoj je napravljena i najava onoga što će se gostima desiti ako upadnu u golgetersku mašinu domaćina.

Uprkos gotovo savršenoj igri svog tima, popularni Pit Bul nijednog trenutka nije sedeo na svojoj klupi, konstantno je od svojih igrača tražio da daju još više od sebe. Drago se, vikao, razgovarao sa sudijama, držao publiku konstantno na "ivici žileta". Upravo je to ono što bi ovaj tim moglo da dovede do Serije B.

Zanimljivo Piza u ligaškom delu takmičenja nije bila toliko ubedljiva. Gatuzov tim bio je tek treći najefikasniji u grupi B takozvane Lige Pro (nekadašnja Serija C), ali se to drastično promenilo u samom finišu.

Gatuzo se pre mesec dana našao na udaru javnosti na Apeninima zbog žestokih ispada na utakmici protiv Potendere i zbog toga zaradio tri meča suspenzije. Ipak, navijači Pize su od njegovog dolaska pa do danas svim silama podržavali njego žustar temperament, što se očigledno pozitivno odrazilo i na tim, koji igra najbolje u trenucima kada je to najpotrebnije.

Revanš meč ova dva tima igra se za sedam dana u Pordenoneu i trebalo bi da predstavlja samo rutinsku potvrdu plasmana Nerazura u finale. Ako prođe, Piza će tamo igrati sa pobednikom pravog derbija polufinala u kojem će snage odmeriti nekadšnji učesnici Serije A Leće i Fođa.

Ako je ovakva fešta napravljena u polufinalu, možemo tek da zamislimo šta će se dešavati u mečevima sezone.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija CSerija BSerija APizaItalijaĐenaro Gatuzo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara