"Antonio Konte"
"Antonio Konte"

Gde baš sad? Konte čeka presudu - tužilac traži suspenziju odmah i šest meseci zatvora uslovno

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.04.16. | 14:21

U pitanju je delo sportska prevara, mada se budući trener Čelsija tereti “samo“ zbog toga što prljavu rabotu nije prijavio nadležnim organima

Antonio KontePokušali su mediji da krenu sa lepim pričama, o tome kako će izgledati novi Čelsi sa Antoniom Konteom na klupi, ali okolnosti im nisu dozvolile. Selektor Italije i budući trener Plavaca danas je i zvanično optužen za sportsku prevaru. Tužilac traži šest meseci zatvora uslovno što znači da Konte sigurno neće robijati.

Ali nije nemoguće da će mu privremeno biti zabranjeno da se bavi fudbalom. Tužilac čak traži da se Konte odmah suspenduje, dok se sud ne izjasni o zatvoru što se neće desiti pre kraja maja. Finansijska globa se podrazumeva. Pritom, taman i da presuda bude oslobađajuća jasno je da će ga skandala željni engleski mediji razapeti čim kroči na Ostrvo.

Izabrane vesti

Podsetimo, Konte je optužen ne zato što je nameštao utakmice, već zato što 2011. godine to nije prijavio, a znao je da je rezultat susreta Albilonelefea i Sijene, kada je bio šef struke ovog drugog kluba, bio lažiran. Pod sumnjom je bio i susret Sijene sa Novarom, jer je predsednik Konteovog kluba Masimo Mecaroma uložio veliki novac na remi. Na kraju je bilo 2:2.

Konte je u tom slučaju oslobođen, ali ga je bivši igrač Filipo Karobio optužio i za ovaj prvopomenuti sudar sa Albinoplefeom. Tada je Konteov pomoćnik Kristijan Stelini "zamolio" Korobija i Klaudija Tercija da stupe u kontakt sa igračima Albinolefea kako bi bodovi otišli "timu kome su više potrebni". Sijena je u tom trenutku već izborila plasman u Seriju A, Albinolefe se borio za opstanak u Seriji B. I pobedio sa 1:0.

Konte, naravno, sve vreme tvrdi da je nevin, a ceo proces se do sada svodio na reč jednog protiv drugog. Italijanski mediji tvrde da za Kontea neće biti posledica čak i ako bude proglašen kivim. Osim što će u Engleskoj morati da odgovara na nezgodna pitanja.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

nameštanjemeđunarodni fudbalItalijaEvropaEngleskaČelsiAntonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara