"Glen Džonson"
"Glen Džonson"

Glen Džonson krvlju platio tri boda Liverpula posle sajma promašaja, Mančester pobedio i izgubio Di Mariju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.11.14. | 17:53

Boni ponovo pokazao kvalitet, KPR-u derbi začelja, Vest Hem zaustavio niz Njukasla

Glen DžonsonLiverpul je vezao pet utakmica bez pobede, a poslednju u Premijeršipu je zabeležio još 19. oktobra tako da su Crveni imali imperativ trijumfa i koliko su im bila potrebna tri boda videlo se po pogotku kojim ih je i doneo. Glen Džonson je rizikovao glavu da bi obradovao navijače protiv Stouka – 1:0.

Prilično kombinovani sastav Liverpula je odigrao tiho prvo poluvreme sa Stoukom, ali je u drugom poluvremenu sve prštalo, i to na obe strane, Bojan Krkić je pogodio stativu, a Lukas Leiva, Riki Lambert, Džordan Henderson i Džo Alen su imali prilike da donesu toliko potrebna tri boda svom timu.

Izabrane vesti

Kada je delovalo da će Crveni opet razočarati svoje navijače Lambert je glavom zatresao prečku, a toliko osporavani Glen Džonson se bacio glavom tamo gde je bilo opasno ići nogom i uterao loptu u gol. Doktori domaćina su morali da mu saniraju povrede posle pogotka te se može reći da je neko morao da prokrvari da bi Crveni osvojili tri boda.

Na kraju je Bojan Krkić imao fenomenalan pokušaj iz voleja sa oko 23 metara, ali je njegov pokušaj osujetio Simon Minjole.

Mančester Junajted nije imao sličnih problema iako su na početku prvenstva bili ocenjeni kao najveći gubitnik lige, a Hal Siti nije mogao da zaustavi zahuktale Crvene đavole, mada Luj van Gal i posle pobede ima razloga za brigu jer je Anhel di Marija izašao iz igre već u 14. minutu zbog povrede zadnje lože.

Samo dva minuta kasnije Kris Smoling se donekle iskupio za slabe partije ove sezone te je posle gužve u kaznenom ugurao loptu preko gol linije. Vejn Runi je ponovo pokazao da je u odličnoj formi i u 42. minutu postigao osmi gol u poslednjih devet utakmica za klub i reprezentaciju.

I Robin van Persi je ućutkao kritičare i pokazao da nije zaboravio da postiže golove te je u 66. minutu zakucao loptu iza Mekgregora.

Vest Hem je pokazao da nije slučajno u vrhu tabele te je zaustavio pobednički niz Njukasla i prvim golom u Premijer ligi Arona Kresvela osvojio nova tri boda i došao do trećeg mesta.

Novo kolo Premijeršipa i novi dokaz Vilfrida Bonija da je klasa od napadača, a Gilfija Sigurdsona da od njega nema puno boljih asistenata. Robusni špic je po ko zna koji put pokazao da osim neverovatne snage ima i tehniku na kojoj bi mu pozavideli i mnogi manji igrači, te je u 15. minutu sjajno primio loptu, okrenuo se na malom prostoru i matirao Speronija.

Njegov gol je anulirao deset minuta kasnije Mile Jedinak i to sa bele tačke za novi bod Kristal Palasa.

Aston Vila je zabeležila drugi uzastopni remi protiv Barnlija, a vodili su sve od 38. minuta do 87. posle gola zaboravljenog Džoa Kola i to na asitenciju glavnog čoveka tima iz Birmingema Andreasa Vajmana.

Razočarao ih je mladi reprezentativac Engleske Dani Ings i to sa bele tačke.

U derbiju začelja Kvins Park Rendžers je preokrenuo posle ranog gola Lestera u četvrtom minutu i gola Estebana Kambijasa. Lisice su uzvratile u 67. minutu, ali je Čarli Ostin pokazao da je ključni igrač Policajaca i samo tri minuta kasnije postavio konačan rezultat.

PREMIJER LIGA, 13. kolo:

Subota:

Vest Bromvič Albion – Arsenal :1 (0:0)
/Velbek 60/

Barnli – Aston Vila 1:1 (0:1)
/Ings pen 87 - Kole 38/

Liverpul – Stouk 1:0 (0:0)
/Džonson 85/

Mančester junajted – Stouk Siti 3:0 (2:0)
/Smoling 16, Runi 42, Van Persi 66/

Kvins Park Rendžers – Lester Siti 3:2 (2:1)
/Morgan autogol 37, Fer 45, Ostin 73 – Kambijaso 4, Šlup 67/

Svonsi – Kristal Palas 1:1 (1:1)
/Boni 15 – Jedinak 25/

Vest Hem – Njukasl 1:0 (0:0)
/Kresvel 56/

18.30: Sanderlend – Čelsi

Nedelja:

14.30: Sautempton – Mančester Siti
17.00: Totenhem – Everton

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaGlen DžonsonHal sitiKvins Park RendžersLiverpulPremijer ligaStoukVilfred Boni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara