""
""

Gol mašina naplatila svoje umeće! Sorijano posle pet godina napustio Salcburg - plata 8.000.000 evra! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.17. | 12:27

Katalonac prihvatio ponudu koja se ne odbija i promenio sredinu

Jednoj eri je došao kraj - sada počinje druga! Posle pet godina i 172 gola na 202 utakmice, fantastični Đonatan Sorijano je napustio Red Bul Salcburg i prešao kineski Peking Guan, gde će konačno moći da naplati svo golgetersko umeće koje prikazivao na terenima širom Evrope u prethodnoj deceniji.

Izabrane vesti

Kinezi će za ovaj transfer morati da izdvoje oko 10.000.000 evra, a Sorijano je stavio paraf na dvogodišnji ugovor uz godišnja primanja od 8.000.000 evropskih novčanica.

Sorijano (31) je 2012. godine pobegao iz Barselone za Austriju, kao član B tima za obeštećenje od 500.000 evra, a tada se pominjao kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde, pošto je bio želja tadašnjeg trenera crveno-belih Roberta Prosinečkog.

Katalonac će se u Kini pridružiti svom bivšem saigraču Alanu, koji je u januaru 2015. godine potpisao za Gvangdžou uz obeštećenje 11.100.000 evra. Sorijano je zvanično postao šesta najskuplja prodaja u istoriji Salcburga.
"Sada imam 31 godinu i mislim da je pravi trenutak za mene da se oprobam u novom, sjajnom takmičenju. Sve se dogodilo veoma brzo, sa Guanom sam pričao svega nekoliko dana, a želeop bih da zahvalil Salcburgu, koji nije pravio nikakve barijere prilikom pregovora. Pet godina u ovom klubu su bile fantastične, ostvarili smo velike uspehe i svojim sada već bivšim saigračima želim mnogo uspeha u budućnosti. U pitanju je klub sa mnogo talentovanih igrača i velikim potencijalom, tako da je budućnost zagarantovana", rekao je Sorijano.

Sorijano je ponikao u Espanjolu, jedno vreme je proveo po pozajmicama, a 2009. je potpisao za Barselonu. Ipak, šansu u prvom timu nikada nije dobio, pa se odlučio za odlazak, što se ispostavilo kao potez njegove karijere.

(FOTO: Action images)


tagovi

Džonatan Sorijanomeđunarodni fudbalRed Bul Salcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara