"Vilfred Boni"
"Vilfred Boni"

Svonsi platio 12 miliona evra za Vilfrida Bonija (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.06.13. | 15:02

Najbolji strelac holandskog šampionata i jedan od najtraženijih igrača Evrope prelazi u tabor Labudova

Vilfred BoniNapadač Vitesea i reprezentativac Obale Slonovače, Vilfred Boni, koji se ove sezone predstavio fudbalskoj javnosti postigavši 37 golova na 36 mečeva, postao je novi član premijerligaša Svonsija. Popularno nazvani Dedi kul potpisaće ugovor vredan 12 miliona funti.

Napadač iz Afrike bio je član Vitesea od 2011. godine i za to vreme postigao je 46 golova na 63 meča. Ove sezone eksplodirao je pa ne čudi interesovanje ekipa iz Premijer lige poput Liverpula, Njukasla, Evertona, Vest Hema i Fulama, pa čak i prebogatog Čelsija. U trku je bio uključen i ruski klub Anži čuven po dovođenju fudbalskih zvezda za ogromne pare. Ipak Boni se odlučio za Velšane, što bi se moglo pokazati kao prava odluka. Ova momak koji je mašina za golove, prirodna devetka, neverovatno je brz i fizički snažan što može biti presudno u Premijer ligi, a Svonsi bi mogao biti odskočna daska za osvajanje Evrope i fudbalskih velikana.  

Izabrane vesti

Trener Svonsija Mihael Laudrup naročito je insistirao na dovođenju brzonogog napadača, što je ujedno glavni razlog da Velšani ostvare rekordni transfer u svojoj istoriji.

Boni ima dvadeset nastupa u dresu Obale Slonovače, postigao je osam golova, pa bi se možda moglo zaključiti da gledamo u novog Didijea Drogbu.

O transferima širom Evrope opširnije čitajte na našem specijalu.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaPremijer ligaTransferi 2013Vilfred Boni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara