Golovi su najbolji izbor!

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.02.18. | 09:16

Grashopers proteklog vikenda slavio nad Cirihom, ali poznato je da je teško pobediti istog rivala dva puta u kratkom vremenskom intervalu

Teško da će bilo ko do kraja šampionata Švajcarske moći da doaka Jang Bojsu, koji suvereno drži prvo mesto, pa trofej nacionalnog kupa postaje opsesija preostalih klubova u završnici tog takmičenja. U polufinalu nas očekuje veliki ciriški derbi: Cirih – Grashopers.

Oba tima igraju promenljivo ove sezone, na tabeli ih razdvajaju dva boda (u korist Ciriha), a i igrački kadar im je približnog kvaliteta. Doduše, Cirih je tokom zime ostao bez jednog od najboljih igrača – Muse Konea (otišao u Dinamo Drezden), što nije zanemarljivo.

Izabrane vesti

Proteklog vikenda ova dva rivala odmerila su snage u prvenstvu i Grashopers je slavio s minimalnih 1:0. 

Kako u Švajcarskoj, osim u slučaju Jang Bojsa, domaći teren ne donosi neku veliku prednost, izlišno je izvlačiti učinak jednih i drugih na strani i kod kuće. Ipak, upotrebljiv bi mogao da bude sledeći podatak: Cirih na svom stadionu nije dobio gradskog rivala pune tri godine. A kada su se poslednji put sastali na Lecigrundu, bilo je čak 4:0 za Skakavce.

Goleade su uobičajene kada igraju Cirih i Grashopers. Pobede Grashopersa poslednjih godina: 5:0, 4:2, 3:2, 4:0. I slavlja Ciriha: 4:3, 3:1, 3:1. 

Na pet poslednjih duela pred svojim navijačima Cirih je „ušao“ u GG.

ŠVAJCARSKA, KUP - POLUFINALE

Utorak
Jang Bojs - Bazel 2:0
/Oro 55pen, Suhi 64ag/

Sreda
20.15: (2,05) Cirih (3,30) Grashopers (3,45)

*** kvote su podložne promenama

FOTO: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeCirihGrashopers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara