"Saša Ilić"
"Saša Ilić"

Gospodin derbija! Saša Ilić stiže Boru Kostića po broju utakmica protiv večitog rivala

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.10.14. | 20:51

Kapiten Partizana će u subotu odigrati 23. meč protiv Crvene zvezde, iza njega Dragan Džajić (21), a ispred samo Momčilo Vukotić (25)

Saša IlićNajbolji strelac Partizana u prvenstvenim mečevima, osmi na večnoj listi golgetera naše države, a od subote i korak bliže rekordu po broju utakmica protiv večitog rivala! Saša Ilić će za vikend ispisati novu stranicu bogate karijere, pošto će se izjednačiti sa Borom Kostićem na listi fudbalera koji su odigrali najviše derbija.

Kapiten crno-belih do sada je upisao 22 susreta i ukoliko ga šef struke Marko Nikolić uvrsti u sastav ili ubaci sa klupe poravnaće se sa nekadašnjim levim krilom Crvene zvezde, a istovremenu primaći dostignuću Momčila Vukotića, uz čije je ime godinama stajala odrednica „igrač sa najviše derbija u istoriji“ - 25.

Izabrane vesti

Saša Ilić je do dosadašnja 22 meča stigao u dva mandata, prvi susret sa crveno-belima odigrao je 17. septembra 1997. na Marakani (poraz 0:2), a poslednji na istom stadionu 2. novembra prošle godine (0:1). Danas bi bio apsolutni rekorder da u periodu od 2005. do 2009. nije igrao u inostranstvu, mada valja imati na umu da je i Vukotić na lidersku poziciju stigao iz dva pokušaja, jer je dres Parnog valjka nosio od 1968. do 1978. i po povratku iz Bordoa, od 1979. do 1984.
„Desilo se...“, uzdržan je Ilić komentarišući za MOZZART Sport izvesno sustizanje Kostića i moguće Vukotića. „Ranije me rekordi i statistike nisu interesovali, međutim, kako vreme odmiče sve mi je draže što sam u krugu odabranih. Ponosan sam i na ovo dostignuće, a kad je već tako bilo bi mi drago da ga ukrasim pobedom“.

Uprkos njegovoj skromnosti, kakve je visine dostigao Ilić možda najbolje ilustruje činjenica da je iza Vukotića, Kostića i njega još jedan velikan ovdašnjeg fudbala i večitih derbija: Dragan Džajić koji je odigrao 21 duel sa najvećim rivalom.

(FOTO: MN Press)


tagovi

147. večiti derbiMomčilo VukotićFK PartizanSaša IlićSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara