"Nenad Marinković slavi sa Laminom Dijarom"
"Nenad Marinković slavi sa Laminom Dijarom"

Gotov posao: Nenad Marinković Partizanov adut za Ligu Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.08.14. | 14:16

Krilni vezista, po potrebi i napadač, već odradio trening sa crno-belima i zadužio dres broj 29, koji je nosio u prvom mandatu

Nenad Marinković slavi sa Laminom DijaromJutro u Sportskom centru „Zemunelo“, rano popodne na stadionu u Humkoj 1 i posao je završen. Nenad Marinković (25) je fudbaler Paritzana!

Doskorašnji krilni vezista izraelskog Hapoela iz Akre potpisao je dvogodišnji ugovor sa crno-belima i shodno najavama vratio se u klub čiji je član bio od 2004. do 2010. godine, ukljućujući i period proveden na pozajmicama.

Izabrane vesti

Marinković se već stavio na raspolaganje šefu struke Marku Nikoliću, odradio je prepodnevni trening sa ekipom, posle čega je u prostorijama kluba overio saradnju do leta 2016, zadužio dres broj 29 (kao u prvom mandatu) i tako postao treći novajlija crno-belih ovog leta, posle štopera Branka Ilića i veziste Ivana Petrovića.

Nenad Marinković protiv Temišvara 2009.Imajući u vidu da su se crno-beli posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona preselili u poslednje eliminaciono kolo za Ligu Evrope (žreb u petak u Nionu), Nenad Marinković će biti prijavljen u UEFA kako bi mogao da igra mečeve na međunarodnoj sceni. U međuvremenu će biti licenciran i za takmičenje u Superligi Srbije, međutim, neizvesno je hoće li konkurisati za tim crno-belih na premijeri protiv Voždovca, koji je ovog leta planirao da ga angažuje.

Nenad Marinković je rođen 28. septembra 1988. u Knježevcu, zajedno sa bratom Nebojšom prešao je u mlađe kategorije Partizana 2001, da bi tri godine kasnije (5. decembar 2004) zaigrao za prvi tim na meču sa Čukaričkim i postao, u tom trenutku, najmlađi debitant u istoriji crno-belih.

U prvom timu, međutim, nikad nije dobio prvu šansu da pokaže koliko može, priliku je tražio na pozajmicama u Teleoptiku, Banatu i OFI-ju za Krita, da bi 2010. raskinuo ugovor sa Partizanom i prešao u Smederevo, posle čega je započeo inostranu karijeru. Bio je standardni prvotimac Bnej Jehude (80 utakmica, 14 golova), 2013. je proveo u švajcarskom Servetu, a minulu sezonu opet u Prvoj ligi Izraela, gde je za Hapoel iz Akre odigrao 24 meča i dao jedan gol.

Pogledajte kako je Marinković igrao u Izraelu.

(FOTO: MN Press, Action images)

 


tagovi

Nenad Marinkovićtransferi2014SuperligaSrbijaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara