"Koliko mogu crno-beli ove sezone?"
"Koliko mogu crno-beli ove sezone?"

Gotov prelazni rok u Partizanu: O kvalitetu automobila ne sudite posle 10 km, ima autoput, ima gradska vožnja

Vreme čitanja: 4min | pet. 26.08.16. | 17:25

Alen Stevanović definitivno ostaje, na glasine da su Đurđić i Gogua tražili da odu iz Humske 1 uzvraćaju da obojica imaju želju da igraju za crno-bele

Koliko mogu crno-beli ove sezone?Ni zarez, ni tri tačke, nego - tačka. Prodajom Darka Brašanca španskom Betisu i angažovanjem Uroša Đurđevića, Partizan je okončao aktivnosti u letnjem prelaznom roku.

Pet dana pre nego što se na teritoriji Evrope zatvori fudbalska pijaca, u Humskoj 1 su zaključali kapiju i sa kadrom koji je trenutno na raspolaganju Marku Nikoliću nastavljaju borbu za trofeje u Srbiji.

Izabrane vesti

Niko više neće doći. Isto tako niko više neće ni napustiti crno-bele, koji su od početka juna do danas angažovali ceo jedan novi tim (11 fudballera), a ostali bez desetorice igrača iz prethodne sezone.
Što se Partizana tiče, prelazni rok je završen. Gotovo je sve bilo onog trenutka kad smo dolaskom Đurđevića zaoštrili konkurenciju u špicu i realizovali transfer Brašanca. Ako se nešto, eventualno, bude menjalo,  to će biti za jednog našeg igrača, u smislu odlazaka, međutim, kako sad stvari stoje to se neće desiti“, pojašnjava u razgovoru za MOZZART Sport Ivica Iliev, sportski direktor Partizana.

Ivica Iliev i Marko NikolićU ovom trenutku Marko Nikolić računa na 28 igrača, a objava da je „to to“ znači da ovog leta nema ništa od dolaska Branislava Miloševića iz praške Dukle, odnosno da bi desni bek, po potrebi i zadnji vezni, mogao da dođe u januarskom prelaznom roku.
„Uspeli smo u nameri da broj igrača svedemo na optimalan i prihvatljiv. Sa Markom smo se dogovorili da ništa, što se tiče aktuelnog kadra, ne diramo do zime. Ideja je da najpre prečešljamo Teleoptik, pogledamo ko od omladinaca - i kad - eventualno može da nam pomogne, jer su pojedinci izuzetno talentovani, a imaju profesionalne ugovore. Ima indicija da su neki momci iz naše škole već sad spremni za prvi tim, ali ćemo ih u narednih nekoliko meseci najpre dobro prostudirati, pa doneti konačnu odluku“.

Nikolić: Biće promena, ali pravi rezovi tek posle Rada

O tome kakav tim Partizan ima u ovom trenutku i da li je je zadovoljan urađenim u prelaznom roku Ivica Iliev ne želi da sudi na malom uzorku mečeva, nadajući se da će u kasnijoj fazi takmičarske godine proraditi fudbaleri koji dosad nisu Bog zna šta pokazali.
„U jednom trenutku je delovao na jedan način, a sad izgleda drugačije, međutim, voleo bih da na ovu temu pričamo za nekoliko meseci. Nekome je, siguran sam potreban kontinuitet mečeva, pa da onda vidimo pravu sliku toga šta smo (u)radili. Bio sam fudbaler i znam da je, kad se dolazi u novu sredinu, potreban period prolagođavanja: na ljude, ambijent, zahteve kluba... To je kao kad imate auto: ne sudite o njemu kakav je na osnovu prvih deset pređenih kilometara, nego kad ga izvedete na autoput, pa pređete sa njim, na primer, 100 kilometara. Ili, kasnije, ima i gradska vožnja. Kako se u kojim uslovima ponaša. Neko stisne pun gas na početku, a neko ga čuva“.

Alen Stevanović na meču sa SpartakomIliev je dodao da Uroš Damnjanović (21), talentovani veznjak, koji je u jednom trenutku stigao do mlade reprezentacije, neće ići na pozajmicu, jer trener Nikolić planira da mu ukaže šansu, kao i da su otklonjene nedoumice vezane za status Alena Stevanovića, za koga se činilo da je jednom nogom napustio Humsku.
Alen je deo kluba. Tako će i da ostane. Bilo je priče o, eventualnoj, prodaji. Više iz njegove nego naše želje, ali sve se promenilo. Osetio se delom ekipe, uveren da može da pomogne Partizanu“.

Sedrik GoguaMinulih dana kolale su priče o nezadovoljstvu pojedinaca u svlačionici, izražene kroz nameru da - pošto više nema Evrope i već je napravljen ogroman zaosatak za Crvenom zvezdom u šampionatu - žele da napuste klub. Reč je, navodno, o Nikoli Đurđiću i Sedriku Gogui, ali...
„Za Đurđića prvi put čujem tako nešto. Sa mnom o toj temi nije razgovarao. Mogao sam da primetim da je glavom 100 odsto u Partizanu. Teško mu pada situacija, ali kad splasnu tenzije očekuje i on da pokaže kvalitet zbog kojeg je doveden. Sa Goguom sam imao poseban razgovor, jer mi je pre nekoliko dana rekao da mu je glava u konfuziji. Tražio je da u dijalogu sa mnom raščisti dilemu vezanu za status pošto i do njega dolaze svakakve priče, a ima interesovanja iz inostranstva, pa nije znao na čemu je. Kad sam mu predočio sliku tima i gde vidimo njega i Partizan shvatio je da mu je budućnost ovde. Želi Sedrik da igra za nas“.

Na kraju razgovora pitali smo Ivicu Ilijeva kako je reagovao na odluku Diciplinske komisije FSS, koja ga je kaznila 80.000 dinara zbog nedavno komentarisanja suđenja.
Prihvatam sankciju i platiću iznos. Samo se nadam da niko od nas ponovo ne dođe u situaciju da zbog javno izgovorene reči sutra opet bude kažnjen“, zaključio je sportski direktor Partizana.

BILANS PRELAZNOG ROKA U PARTIZANU

Ovog leta na crno-beloj strani Topčiderskog brda bilo je izuzetno prometno.

Marjanović još čeka pravu šansuStigli su: Saša Marjanović, Petar Đuričković (Radnički, Niš), Milan Radin (Voždovac), Miroslav Radović (Olimpija), Nikola Đurđić (Augzburg), Marko Janković (Olimpijakos, pozajmica), Nemanja Miletić (Javor), Bojan Ostojić, Nemanja Stevanović (Čukarički), Leonardo da Silva Soza (slobodan igrač) i Uroš Đurđević (Palermo).

Marko Jovanović traži klubOtišli su: Marko Jovanović, Ivan Bandalovski, Miloš Ostojić (sve bez kluba), Nemanja Petrović (Čavez), Miladin Stevanović (Kajzeri), Živko Živković (Ksanti), Andrija Živković (Benfika), Saša Lukić (Torino), Darko Brašanac (Betis), Ismail Beko Fofana (Čukarički).

Marko GolubovićA na pozajmice su rasuti: Aleksandar Subić (Sloboda, Tuzla), Marko Golubović (Sinđelić), Nemanja Glavčić (Spartak), Veljko Birmančević, Jovan Nišić, Jovan Trnić, Filip Jović (Teleoptik), Jovan Čađenović (Bežanija), Miloš Perišić (Radnički Pirot).

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Uroš DamnjanovićSuperligaSrbijaSedrik GoguaFK PartizanNikola ĐurđićIvica IlievAlen Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara