GOTOVO: Barsa dovela štopera!

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.12.18. | 19:40

Uz pravo da ga otkupi za 25.000.000 evra

Vanredne situacije, zahtevaju i vanredne mere! Barselona je baš tako završila potragu za štoperom.

Katalonski velikan je ozvaničio transfer Džejsona Murilja iz Valensije! Barsa će platiti 2.000.000 evra za pozajmicu Valensijinog štopera uz opciju da ga otkupi za 25.000.000 evropskih novčanica narednog leta.

Izabrane vesti

Na taj način su završene višednevne spekulacije oko hitnog pojačanja za odbranu Katalonaca. Povrede Umtitija i Vermalena su upalile taster za paniku na Kamp Nou i klub je bio prinuđen da što brže reaguje i omogući Valverdeu još jednog štopera pored Pikea i Lenglea koji su jedini konkurislai za štoperske pozicije. Mnogo imena se pominjalo, kandidati su bili Martin Škrtel, Bane Ivanović, Andreas Kristensen, Đene Dakunam, Adil Rami i još neki, ali je posao završen dovođenjem rezervnog štopera Valensije.

Džejson Muriljo je bio velika nada kada ga je sa 18 godina u Kolumbiji ugabila dobro poznata skauting mreža Udinezea. Prosleđen je u (tada) sestrinski klub Granadu, igrao na pozajmicama u Las Palmasu i Kadizu, da bi ga februaru 2015. kaparisao Inter. U taboru Nerazura se nije proslavio i posle dve godine je pozajmljen, pa prodat Valensiji. Ipak, ove sezone nije bio u prvom planu i odigrao je samo jedan meč u Primeri za Slepe miševe. Prednost su imali Garaj, Gabrijel Paulista, Dijakabi, pa čak i desni bek Vezo.

Barselona je ipak u njemu videla dobro rešenje. Tačnije, na Kolumbijcu je insistirao trener Valverde i  klupska uprava mu je ispunila želju.

Teško je pretpostaviti da li će ga Barselona otkupiti na leto jer je dugoročni plan Katalonaca da na kraju sezone sve snage ulože u dovođenje Ajaksovog čuda Matijasa de Lihta kojeg juri “pola Evrope”.

(FOTO: reuters)

 


tagovi

Džejson MuriljoZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara