""
""

GP rat uživo: Rosi i Lorenco se žestoko prepucavaju!

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.09.16. | 11:47

Španski i italijanski rogovi ponovo buše vreću krhkog mira u Movistar Jamahinom taboru

Bojna koplja se ponovo lome na relaciji Španija – Italija! U Jamahinom timu su obnovljena neprijateljstva između Valentina Rosija i Horhea Lorenca nakon Velike nagrade San Marina na stazi Marko Simončeli. Naime, Lorenco je nervozno prasnuo na Doktora i ušao u verbalni duel  jer nije bio zadovoljan preticanjem  timskog kolege.

Izabrane vesti

Pojašnjenja radi, Lorenco je poveo od starta, ali ga je Rosi pretekao u 14. krivini. Sve se zbilo u drugom krugu kada je Rosi na ulasku i krivinu napao kolegu koji je zarad izbegavanja kontakta bio primoran da ispravi motocikl kako ne bi došlo do udesa između dve Jamahe. Tako je Doktor došao do vodeće pozicije za koju se ispostavilo da nije bila dovoljna za pobedu, ali to je neka sasvim druga priča...
„U Mizanu je preticanje izuzetno teško. Želeo sam da pokušavam od starta jer sam želeo da promenim nešto. Eto, u Muđelu sam bio iza Lorenca i nisam imao sreće, zbog kvara motora i zato sam sada pokušao da ostanem ispred“, rekao je Rosi, na šta je agilni Lorenco kao uvek imao spreman odgovor.
„ Ako već pitate, možda smatrate da je taj potez bio agresivan? Pa da, jer da nije, ne biste ga ni postavili. Imate drugačija mišljenja, a moje je da je to preticanje bilo i previše agresivno. Nije morao da me pretekne, ali znate već da je to je njegov stil“, konstatovao je Lorenco.


Ovim izjavama razmenjeni su blagi udarci. Rosi je počeo da se smeje kompletnoj Lorencovoj konstrukciji, pa je usledio veoma žučan, kratak, ali sadržajan dijalog. Prenećemo ga što je moguće verodostojnije, a pošto slika govori više od hiljadu reči, reći ćemo da je kao uvertira za prepucavanje poslužio Rosijev osmeh upućen na adresu nevoljnog Španca.
„To jednostavno nije istina. Pogledaj još jednom preticanje“, na šta Lorenco kao u brzopoteznoj šahovskoj partiji odgovara na svoj način.
„ Je l' tako, pa da nisam uspravio motor, sudarili bismo se. Možda ti ne bi pao, ali ja bih“, reče Španac, a kraj rasprave nije bio ni na vidiku.
„Šta to pričaš? Pa ni to nije istina. Ne znam šta treba da ti kažem tebi ili da se obratim Markezu, koji je u Silverstonu imao deset takvih preticanja“, objasnio je Rosi Lorencu.
„Da, da, i to je tvoje mišljenje. Ovo je moje i treba da ga poštuješ jer znaš šta ti pričam“, reči su Horhea Lorenca.
„I ponovo da ti kažem da to nije istina. Ti takođe pretičeš agresivno“, na šta je Španac samo upitao Doktora, kada je on to konkretno činio.
„E pa u ovom trenutku ne mogu tačno da se setim, ali ako premotaš snimke, videćeš da si bar 100 puta napravio takvo rizično preticanje“, rekao je Rosi i značajno se osmehnuo, dajući jasnu neverbalnu poruku Lorencu. Ukratko, dva temperamenta su se dobro razumela, pa su stari rogovi ponovo počeli da buše vreću krhkog mira u Jamahinom taboru.
„Nemoj da se smeješ, to ti prvo kažem. Poštuj moje mišljenje, a videćemo kako će se stvari odvijati jer i ne sumnjam da će direkcija trke imati različito mišljenje o  tome“, tvrdio je Lorenco, na šta ga Rosi još jedanput „ljubazno zamolio“ da ipak malo pogleda snimak trke.
„Jeste, nisam pogledao snimak, ali ću to svakako učiniti! Znam jedno, znam da kojim slučajem nisam uspravio motocikl, da bih zbog toga imao udes“, rekao je Lorenco, na šta je Rosi razume se odreagovao.
„Opet se ne slažem“, kratko će Doktor Lorencu u brk, da bi se odmah zatim leđa Španca okrenula naspram lica timskom kolegi. Španac je nastavio sam za sebe, odnosno za novinare svoju priču.


„Vidite, što se mene tiče, nije morao tako da me pretekne. Bio je bolji, pa bi pre ili kasnije mogao to da učini. Ipak nije morao da bude agresivan na meni, ja tako mislim. Naravno, on uvek ima drugačije mišljenje“, konstatovao je besno aktuelni šampion Horhe Lorenco koji na kraju ove sezone napušta Doktorovo carstvo, i odlazi put Dukatija gde Kejsi Stoner već oštri kandže motociklu kojim će se španac 2017. upustiti u nove bitke sa čovekom koga po svoj prilici nikako ne podnosi.

(FOTO: Action Imaes)


tagovi

Valentino RosiMoto gpKejsi StonerJamahaHorhe Lorenco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara