"Projekcija Atletikovog tima"
"Projekcija Atletikovog tima"

GRAFIKA: Atletiko na granici 25! Ovo je Čolov tim budućnosti

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.10.16. | 19:57

Madriđani u naponu snage, evo šta će se desiti na "Kalderonu" kad odu Huanfran, Godin, Felipe Luis, Gabi, Tores...

Projekcija Atletikovog timaNema pojačanja predstojeće zime, ni narednog leta, ali nema ni frke na stadionu „Visente Kalderon“, jer Atletiko Madrid ima ekipu sposobnu da preživi zabranu dovođenja novih igrača, umotanu u kaznu FIFA zbog kršenja propisa prilikom angažmana maloletnih fudbalera.

Dok ta sankcija važi, Jorgandžije će morati da se oslone na sopstvene resurse, a kako je dobro ocenila Marka u današnjem izdanju, to ne bi trebalo da utiče na igru i rezultate ekipe Dijega Simeonea, jer će u bliskoj budućnosti Atletiko počivati na temeljima igrača koji ne prelaze 25 godina. Odnosno, niko od navijača crveno-belih ne bi trebalo da strahuje usled saznanja da su Dijego Godin (30), Felipe Luis (31), Gabi (33) i Fernando Tores (32) prešli zenit karijere, kao i da je Kevinu Gameiru već 29 leta, pa se ne može svrstati među mlade snage, mada valja znati da je tek stigao i da će sigurno odigrati još koju sezonu za viceprvaka Evrope.

Izabrane vesti

Marka je idealnih 11 Atletikove budućnosti sastavila na osnovu njihovih sadašnjih godina, od kojih niko - od golmana Jana Oblaka do napadača Antoana Grizmana - nije stariji od 25. Što je, slažu se stručnjaci, najbolje doba za vrhunski fudbal. Posebno za zahtevan stil kakav forsira Čolo.

Stefan SavićNa golu tog zamišljenog tima je već pomenuti Oblak, a njegova alternativa je 20-godišnji Andre Moreira, tako da za tu poziciju nema brige. Baš kao ni u odbrani, gde se posle povlačenja ili prodaje Dijega Godina (2019) očekuje od Stefana Savića i Hoze Marije Himeneza da igraju u paru, pošto zasad jedan ili drugi igraju pomažu Urugvajcu. Po bokovima bi trebalo da deluju Šime Vrsaljko (umesto Huanfrana), tek pristigao iz Sasuola i kao i Lukas Ernandez.

Kad se pogleda dokle traju ugovori igrača iz postojećeg kadra jasno je zbog čega se od Kokea - u nogama ima već 278 utamica za Atleitko - i Tomasa u centrali, odnosno Saula i Karaska po krilima očekuje da bar do 2019. budu snaga Simeoneovog tima, koji će se u napadu osloniti na provereni golgeterski njuh Antoana Grizmana i nadolazeću argentinsku zvezdu Anhela Koreu, jer će kad-tad i on morati da proigra.

KaraskoA šansu kad se budu vratili sa pozajmica čekaju i te kako poletni Mankiljo, Kraneviter, Velaksez, Mensah, Diogo Žota, Santos Bore, Oliver Tores...

Kako se vama čini ovaj tim?

(FOTO: Marka, Action images)


tagovi

Stefan SavićŠpanijaPrimeraKokeEvropaDijego SimeoneAtletiko MadridAntoan Grizman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara