Kristijan Bolanjos
Kristijan Bolanjos

Grand finale miriše na penale

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.12.18. | 16:36

Saprisa i Heredijano večeras se bore za trofej najboljeg u Kostarici. Prvi meč završen remijem 2:2

Finale Klausure 2018. godine, a potom i Aperture. Ista meta i isto odstojanje. Deportivo Saprisa i Heredijano. Pre nešto više od šest meseci uspešnija je bila Saprisa, i to posle izvođenja jedanaesteraca, pošto u oba meča finala nije bilo pobednika. Slična situacija moguća je i sada u Grand finalu šampionata Kostarike, jer je prvi susret u domu Heredijana završen remijem 2:2, pa će odluka o prvaku pasti u Tibasu, koji se tokom ligaškog dela takmičenja pokazao kao tamnocrvena tvrđava.

Sastali su se ovi veliki rivali i krajem novembra u okviru polufinala plej-ofa Aperture, kada je, gle čuda, posle izvođenja penala u finale, a potom i do trofeja stigao Heredijano. Oba puta u tim dvobojima domaćin je slavio sa 1:0, dok su tokom sezone takođe pobeđivali domaćini. Heredijano je pobedio 2:0 kod kuće, dok je Ssaprisa trijumfovala minimalcem.

Izabrane vesti

Koliko je Saprisa dobar domaćin svedoči i podatak da je bez poraza pred svojim pristalicama na 27 poslednjih dula, a na njima je ostvarila 21 pobedu i šest puta remizirala. Dakle, prednost je na strani Deportiva - koji između ostalog u svojima redovima ima i iskusnog Kristijana Bolanjosa, svojevremeno aduta Odenzea i Kopenhagena - pošto se Heredijano baš i nije istakao na gostovanjima tokom Aperture. I tardicija mu nije naklonjena, pošto je na stadionu Rikardo Saprisa pobedio samo jednom na prethodnih 30 utakmica, ne računajući pobede posle jedanaesteraca.

Važno je istaći da u Grand finalu, takmičenju u kojem učestvuju pobednici Klausure i Aperture, nikakvu ulogu ne igra gol u gostima, pa bi bilo kakav remi večeras doveo do produžetaka.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 23:00 1781 KOSPF Deportivo Saprissa - Herediano kmb 1X&0-2 2,20
Ukupna kvota2,20

KOSTARIKA - GRAND FINALE (REVANŠ MEČ)

Nedelja
23.00: (1,95) Saprisa (3,70) Heredijano (3,00)   /prvi meč 2:2/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Kostarikasportsko klađenjeHeredijanoDeportivo SaprisaKristijan Bolanjos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara