"Grant"
"Grant"

Grant pred finale Kupa nacija: Je li, Teri, kako se ono beše izvode penali? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.02.15. | 17:13

„Ostala je još samo jedna prepreka do trona, a fudbaleri Gane znaju kako se igraju ovakve utakmice“, poručio selektor Crnih zvezda

GrantUvek prvi vrhu, odavno ne na vrhu. Reprezentacija Gane od 1982. godine čeka petu titulu prvaka Afrike, u tom periodu igrala je dva finala i četiri puta u polufinalu, a u nedelju od 20 časova konačno će imati priliku da pokori Crni kontinent. Pred izabranicima Avrama Granta je još samo jedna prepreka, sjajna selekcija Obale Slonovače, a izraelski stručnjak kaže da je razradio sve taktičke zamisli kako bi podigao trofej i u tu svrhu čak vežba i izvođenje jedanaesteraca, za slučaj da pobednik ne bude poznat posle 90 minuta i posle produžetaka.

A jedanaesterci su kost u grlu nekadašnjeg šefa struke Čelsija, koji je u finalu Lige šampiona 2008. u Moskvi ostao bez pehara između ostalog i zbog toga što se Džon Teri u penal seriji protiv Mančetster junajteda okliznuo i propustio šansu da Plavcima donese pehar. Grant je, ipak, našao način da se našali i na svoj račun.
Pozvaću Džona Terija da ga pitam za savet kako se šutiraju penali“, poručio je bivši trener Partizana dan uoči finala.

Izabrane vesti

A u njemu možda neće moći da računa na najgoljeg strelca Gane u istoriji, pošto je Asamoa Đijan povređen i nije trenirao ni juče, ni danas.
Bez obzira na to, momci su veoma motivisani i nije im potreban nikakav poseban govor pred finale, jer smo dogurali daleko, iako nam niko pred početak takmičenja nije davao šanse da ćemo se boriti za titulu. Verovalo se da su Alžir i Senegal bolje reprezentacije od nas, a eliminisali smo ih, ostala je još samo jedna prepreka do trona, a fudbaleri Gane znaju kako se igraju ovakve utakmice“, poručio je Avram Grant.

Gana je bila šampion Afrike 1963, 1965, 1978 i 1982. godine.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Ganemeđunarodni fudbalKup afričkih nacijaGanaAvram Grant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara