""
""

GRINGO! Slobodan Soro brani za Brazil na Olimpijskim igrama!

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.02.14. | 18:12

Brazilci se pojačavaju za olimpijski turnir u Riju, a pored srpskog golmana angažovali su još i Hrvata Josipa Vrlića i Felipea Peronea, sledeći je Toni Azevedo, a selektor je Ratko Rudić

Često su Brazilci žalili što nam nisu uzeli Dejana Ramba Petkovića da igra za njihovu reprezentaciju (kad ga već naši mudraci nisu zvali), ali će im se ipak ispuniti želja da jedan srpski „gringo“ zaigra za njihov nacionalni tim. I to na najvećoj smotri. Nije u pitanju fudbal i predstojeći Mundijal, ali jeste jedan drugi spektakl koji će biti održan u Rio de Žaneiru.

Izabrane vesti

Naime, boje brazilskog vaterpolo tima na Olimpijskim Igrama 2016. će braniti srpski golman i dugogodišnji član naše vaterpolo selekcije Slobodan Soro. Kao domaćini, Brazilci su se automatski kvalifikovali za olimpijski turnir, ali ne žele da se obrukaju pred svojom publikom i služe kao topovska hrana kao što je to bio slučaj na prethodnim olimpijskim i svetskim takmičenjima, već planiraju da što konkurentniji dočekaju turnir i umešaju se u borbi za medalju.

U tu svrhu su već počeli da koriste sve resurse, pa i pravilo da mogu da angažuju igrače drugih nacionalnosti i reprezentacija. Prema regulativi Svetske vaterpolo federacije (FINA) igrač može da brani za drugu selekciju ako prethodno pauzira dve godine, odnosno ne igra za neku drugu reprezentaciju.

Tako su Brazilci uspeli da nagovore bivšeg golmana Partizana Slobodana Sora koji je poslednji put kapicu Delfina obukao na Igrama u Londonu 2012. godine. Pored Sora, pojačali su se i hrvatskim vaterpolistom Josipom Vrlićem i španskim reprezentativcem Felipeom Peroneom. Perone i nije baš stranac jer je reč o rođenom Brazilcu kojga su Španci naturalizovali i za čiju reprezentaciju je igrao dugi niz godina. Upravo je Perone bio ključni pregovarač u ubeđivanju Sora i Vrlića da prihvate ponudu Brazilaca. Inače, Soro već živi u Brazilu gde poslednja četiri meseca zajedno sa Peroneom brani boje Fluminensea.

Da napomenemo da su Brazilci na selektorsku funkciju već angažovali najboljeg vaterpolo stručnjaka na planeti, trofejnog Hrvata Ratka Rudića, a planiraju da nagovore i jednog od najboljih igrača sveta Tonija Azeveda, Brazilca koji igra za SAD. Biće to tim koji će moći da pomrsi konce favoritima... 

(FOTO: MN Press)


tagovi

vaterpoloSrbijaSlobodan SoroOlimpijske Igre 2016Južna AmerikaJosip VrlićFelipe PeroneBrazilEntoni Azevedo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara