"Vernblum"
"Vernblum"

“Grozni” CSKA nadjačao Terek: Armija je opet prva! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.05.16. | 15:11

Tim iz Moskve pobedom od 1:0 ponovo preskočio Rostov

VernblumBori se autsajder Rostov, ali CSKA ne posustaje ni pedalj! Moguće da će Rostovu kiks protiv Mordovije izaći na nos pošto Armejci prosto ne greše! Tim iz Moskve savladao je Rostov s 1:0 i tako ponovo zajahao prvo mesto Premijer lige.

Odlučujući momenat susreta dogodio se u 18. minutu kada je Šveđanin Pontus Vernblum postigao pogodak zlata vredan. Alan Džagoev je poslao sjajan centaršut iz slobodnog udarca, a Vernblum se odlično snašao u skoku, dao gol na vreme i skinuo veliki teret s pleća Armejcima. 

Izabrane vesti

Posle toga domaći tim mogao je mnogo lakše da diše, imao je veći posed lopte, 11 udaraca ka protivničkom golu, devet kornera... Jasno je da su Armejci držali konce igre u svojim rukama i da pitanje pobednika nije dolazilo pod znak pitanja. U 82. minutu su gosti čak ostali sa igračem manje posle isključenja Luka Vilšira. Previše je bio veliki ulog da bi tim Leonida Slutskog kiksnuo u ovakvoj situaciji.

I to nije sebi dopustio.

Ovo je bio 10. put da je Terek gostovao CSKA i nikada ga nije pobedio u Moskvi! To dovoljno govori o odnosu snaga između ova dva tima, pa je, posebno u ovoj situaciji, bilo teško očekivati da tim iz Groznog ukrade bodove naoštrenim Armejcima.

Sada je CSKA prvi sa 56 osvojenih bodova, Rostov je drugi sa 54. Do kraja šampionata ostalo je još tri kola u kojima će se rešavati pitanje šampiona.

CSKA do kraja šampionske trke igra protiv Ufe, Krasnodara i Kazanja, dok Rostov odmerava snage sa Dinamom iz Moksve, Uralom i Terekom u poslednjem kolu.

Ukoliko Armejci nastave da ređaju pobede sa ovakvom sigurnošću, nova titula je na vidiku.

PREMIJER LIGA, 27. KOLO

Petak

Krila Sovjetov - Ufa 1:0 (1:0)
/Jakovljev 7/

Rostov - Lokomotiva Moskva 2:1 (2:0)
/Azmun 8, Noboa 45 - Škuletić 52/

Subota

CSKA - Terek 1:0 (1:0)
/Vernblum 18/

16.00: Anži - Zenit
16.00: Kubanj Krasnodar - Mordovija
18.30: Rubin Kazanj - Krasnodar

Nedelja

13.30: Amkar - Ural
18.30: Spartak Moksva - Dinamo Moskva

(FOTO: Printskrin)


tagovi

Terek GrozniRusijaPremijer ligaPontus VernblumEvropaCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara