"Roberto Manćini"
"Roberto Manćini"

GRUPA B: Manćini protiv srca, Real pere grehe protiv Kopenhagena

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.10.13. | 12:33

Galatasaraj u Torinu, Madriđani ponovo bez Bejla

Roberto ManćiniČudni su putevi gospodnji, ali se protiv sudbine ne može. Roberto Manćini nema izbora no da stisne zube, emocije gurne u drugi plan i pokuša da već na debiju na klupi Galatasaraja istanbulske Lavove iščupa iz ambisa ka kojem klize. Bez obzira na to što će to morati da učini u Torinu, na gostovanju kod Juventusa.

Kluba za koji navija odmalena.
"Biće čudno, priznajem", iskren je italijanski strateg.

Izabrane vesti

Međutim, profesionalni sport ne trpi neodlučne. Manćini zna šta mu je činiti ako želi da napravi nešto u gigantu s Bosfora. Debakl poput onog od Reala u prvom kolu (1:6) ne sme da se ponovi.

Ali…
Tek pre dva dana sam upoznao igrače, nemam čarobni štapić. Čudno je i što ću protiv sebe imati i Karlosa Teveza sa kojim sam u Mančester Sitiju osvojio tri trofeja. Ipak, moj cilj se zna – pobede i nokaut faza Lige šampiona. Naravno, hendikepirani smo smenom na klupi, ali dobro poznajem Juventus i to je možda naša prednost. Treba nam samo malo sreće“, ističe Manćini, koji neće moći da računa na Hamita Altintopa, dok je Vesli Snajder pod upitnikom.

Antonio Konte poziva na oprez, jer smatra da je rezultat Galate protiv Reala bio previsok u korist Madriđana.
Nije bila tolika razlika na terenu koliko je Real umeo da koristi svoje šanse. Takođe, igramo protiv Roberta Manćinija, koji se dokazao i u Italiji i u inostranstvu. Najradije bih ga izbegao, jer posle promene trenera nikad ne znaš šta da očekuješ. A Manćini je među najboljima na svetu.“

Stara dama će, inače, biti oslabljena neigranjem Simonea Pepea i Martina Kaseresa.

Juventus (4-4-2):  Bufon – Barzalji, Bonuči, Kjelini, Lihtštajner – Pirlo, Asamoa, Pogba, Vidal – Tevez, Vučinić.
Galatasaraj (4-4-2): Muslera – Rijera, Nunkenu, Šeđu, Ebue – Amrabat, Inan, Melo, Snajder – Drogba, Jilmaz.

Trening fudbalera RealaManćini nije jedini koji treba da se pokaže pred navijačima. Možda još više tu potrebu imaju u madridskom Realu, jer su u subotu položili oružje pred velikim gradskim rivalima iz Atletika. Sreća u nesreći, mnogi će reći, protivnik idealan za vađenje – Kopenhagen.
Moramo da reagujemo posle jedne loše utakmice i siguran sam da će ekipa odgovoriti na pravi način. Ovde nije reč samo o nastavku pobedničke serije u Evropi, već o promeni stava i duha ekipe“, tvrdi samouvereni Karlo Anćeloti.

Peh za italijanskog stratega je što je Geret Bejl ponovo ispao iz rotacije, Ćabi Alonso se još nije sasvim oporavio od operacije stopala, pod upitnikom je i Marselo, Karim Benzema van forme…
Možda trenutno ne igramo dobro, jer smo uneli mnogo promena u sistem, ali uskoro će se i to popraviti. Siguran sam. To je moj problem i rešiću ga, decidan je Anćeloti.

Stale Solbaken, naravno, nema pravo da ikome preti. Ali niko ne sme da potceni Dance koji su u prvom meču odoleli Juveu.
Naš cilj u Ligi šampiona je uvek kratkoročan – da odigramo fantastičan meč. A zašto da ne pokušamo i da zaplašimo Real? Onda je sve moguće. Samo je pitanje da li ćemo moći da im pariramo trkački, da li ćemo moći da izdržimo taj ritam. Na kraju krajave, pa Real je i Galati dao šest golova.

REAL (4-3-3): Kasiljas – Karvahal, Raos, Varan, Koentrao – Modrić, Ilaramendi, Isko – Ronaldo, Di Marija, Morata.
KOPENHAGEN (4-4-2): Vilans – Jakobsen, Melberg, Bengtson, Sigurdson – Dilejni, Klodemir, Bolanos, Braten – Adi, Jorgensen.

Pogledajte kvote za večerašnje mečeve.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Antonio KonteEvropaGalatasarajItalijaJuventusKarlo AnćelotiKopenhagenLiga šampionaReal MadridRoberto ManćiniŠpanijaStale SolbakenTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara