"Tomas Miler i Julijan Draksler"
"Tomas Miler i Julijan Draksler"

Grupa C: Nemci i od negledljive utakmice naprave feštu! Severna Irska u baražu

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.09.17. | 22:33

Česi i Norvežani će Mundijal gledati sa TV ekrana

Tomas Miler i Julijan DrakslerSve se zna u Grupi C, iako teorija još dozvoljava rokadu na čelu tabele. Ali objektivno - Nemačka ide na Mundijal u Rusiju, dok će Severna Irska tu privilegiju pokušati da izbori kroz baraža. Jer posle večerašnjih pobeda ove dve selekecije u susretima sa Norveškom (6:0), odnosno Češkom (2:0), između svi ostali takmaci iz gruše C ostali su bez šansi da se domognu jednog od prva dva mesta na tabeli, dok Nemce i Irce deli pet bodova.

Pa čak i da u sledećoj kvalifikacionoj utakmici Severna Irska u Belfastu savlada Pancere, teško da će se u poslednjem kolu sve poklopiti. Da će Irska slaviti u Norveškoj, te da Nemci na domaćem terenu neće savladati Azerbejdžan. I da će pritom u ta dva poslednja kola ispariti ogromna prednost koju vojska Joahima Leva ima u gol razlici: plus 33 naspram plus 14 Severne Irske.

Izabrane vesti

Taman da izbrišemo iz memorije da su Nemci najveća konstanta u svetu fudbala, ako zaboravimo da su aktuelni vladari planete, ne možemo da prenebregnemo činjenicu da je njihova igra čista poezija.

Pitajte samo Norvežane, koji su se u Štutgartu verovatno osećali kao đaci prvaci u fudbalskoj akademiji. Šest golova u mreži Runea Jarstejna. Ne zna se koji lepši od koga. Kad to rade Nemci izgleda tako prosto. Kao da se fudbal igra bez odbrane. Kao da se ljudi rađaju sa tim gol instinktom.

Prvo Mesut Ozil sa savršenom parabolom, pa minijatura Julijana Drakslera, zatim dve akcije kao preslikane iz najlepših dana Barselonine tiki-take, obe na kraju krunisane pogocima Tima Vernera, za kraj i Leon Gorecka i vremešni Mario Gomez.

Da je Nemcima trebalo 10 verovatno bi i dali 10. A nije baš da je Norveška ekipa koju svako može da puni kako mu se prohte.

Puno razloga za slavlje i u Belfastu. Džoni Evans za početak glavom, tek da još jednom Česima ogoli surovu istinu: negde u nekom trenutku zaboravili ste kako se tera lopta. A onda i šlag na tortu. Kris Brunt, vezista Vest Bromvič Albiona, odapeo je projektil iz slobodnog udarca i Ircima osigurao nastup u baražu.

Da, nije greška - u baražu. Jer znamo svi ko će ovde biti prvi. Isti oni koji će i u Rusiji biti glavni favoriti za svetsku krunu. Mnogo su ozbiljni Nemci.

 

GRUPA C:

 

Azerbejdžan - San Marino 5:1 (2:0)
/Izmailov 20, 57, Abdulajev 25, Ćevoli 71ag, Sadigov 81 - Palaci 74/

Nemačka - Norveška 6:0 (4:0)
/Ozil 10, Draksler 17, Verner 21, 40, Gorecka 50, Gomez 79/

Severna Irska - Češka 2:0 (2:0)
/Evans 28, Brunt 41/

(FOTO: Action Images)


tagovi

ČeškaEvropaIrskaNemackaNorveškaFudbalska reprezentacija Nemačkereprezentacija Severne Irskereprezentativni fudbalRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara