"Bazel"
"Bazel"

GRUPA E: Ivanov i Bazel šokirali Murinja, Draksler se igrao sa Steauom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.09.13. | 22:37

Plavci poveli, pa sve prosuli u drugom poluvremenu - 1:2. Vunderkind tima iz Gelzenkirhena namestio drugi i postigao treći gol protiv Steaue - 3:0

BazelŽoze Murinjo loše je započeo novu kampanju sa Čelsijem u pokušaju da se domogne treće titulu Lige šampiona (Porto, Inter). Plavci su dobro otvorili utakmicu protiv Bazela, ali su loše zatvorili i odigrali iz keca u dvojku. Lampard i društvo uspeli su da slome otpor koji sekund pre nego što je italijanski sudija Daniel Orsato označio kraj prvog poluvremena. Luiz je dodao Lampardu, a ovaj kapitenski do Oskara koji je bio brži od Ivanova i Somer je bio savladan – 1:0.

Niko nije očekivao preokret u nastavku meča, pogotovo zbog toga što je Čelsi i dalje držao konce igre u svojim rukama. Oskar je izgleda bio veoma raspoložen za igru, pošto je predstavljao konstantnu opasnost po švajcarskog predstavnika. Gosti su bili na muci između 55. i 60. minuta, kada je prvo Brazilac pogodio prečku sa nekih 25 metara, a onda je Ivanović glavom sa nekih šest metara naterao golmana Somera da se ispruži koliko je dugačak. I kako to obično biva u fudbalu, kada se šanse promaše sledi kazna. U 71. minutu usledila je brozopotezna akcija iz udžbenika, posle koje je Salah naterao Čeha na kapitulaciju – 1:1. To je bio tek drugi šut gostiju na meču... A onda je desetak minuta kasnije usledio kompletan šok na Stamford Bridžu. Čeh je opet savladan, a ovoga puta strelac je bio Štreler za neverovatnih 1:2.  To je bio prvi poraz Čelsija kod kuće od oktobra 2003. godine
---------------------------------------------------
Čelsi – Bazel 1:2 (1:0)

Strelci: Oskar 45 – Salah 71, Štreler 81.

Čelsi: Čeh, Ivanović, Kol, Luiz, Kejhil, Lampard (od 76. Demba Ba), Oskar, Van Ginkel (od 76. Obi Mikel), Azar, Vilijan (od 67. Huan Mata), Eto

Bazel: Somer, Ivanov, Voser, Šar, Safari, Stoker (od 83. Ajeti), Frej, Diaz, Salah (od 88. Čaka), Štreler, Sio (od 64. Delgado)
------------------------------------------------------
DrakslerŠalke je opravdao ulogu favorita protiv Steaue, ali je to učinio tek u drugom poluvremenu – 3:0. U prvom delu igre nikako nije mogao da probije bunker rumunskog predstavnika, međutim, sve se otvorilo u nastavku meča kada je Učida u 67. minutu uz dosta sreće uspeo da savlada smušenog Tatarušanija. Onda je usledio šou Drakslera. Vunderkind tima iz Gelzenkirhena prvo je asistirao Boatengu u 78, a onda je sam stavio tačku u 85. minutu i doneo prvo mesto u E grupi.
--------------------------------------------------------
Šalke -  Steaua 3:0 (0:0)

Strelci: Učida 67, Boateng 78, Draksler 85

Šalke: Hildebrand, Učida, Hevedes, Matip, Aogo, Heger (od 88. Gorecka), Nojštader, Farfan (od 89 Klemens), Boateng, Draksler, Salaj (od 82. Fuhs).

Steaua: Tatarušanu, Georgijevski, Šukala, Gardoš, Latovljević, Burčeanu, Pincil, Adrijan Popa, Stančiju (od 60. Leandro Tatu, od 73. Kristea), Tanase, Pjovakari (od 64. Kapetanos).

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO

Grupa E:

Čelsi – Bazel 1:2 (1:0)
/Oskar 45 - Salah 71, Štreler 81/

Izabrane vesti


tagovi

BazelČelsiEngleskaEvropaIvan IvanovJulijan DrakslerLiga šampionaNemackaSteauaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara