""
""

GRUPA F: Talični Rumuni jedva protiv Farana, Laferti je dobra vila Ostrvljana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.03.15. | 20:16

U realno najlakšoj kvalifikacionoj grupi, Rumunija i Severna Irska nastavljaju da žanju bodove i blizu su plasmana u Francusku

Grupa u kojoj je Grčka nosilac i u kojoj je selekcija Helena trebalo da se prošeta do jedne od prve dve pozicije, po svoj prilici će imati iznenađujući i potpuno neočekivan epilog. Rumunija i Severna Irska ubedljivo vode na polovini kvalifikacione trke i posle današnjih mečeva su još bliži velikom uspehu i plasmanu na Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine.

Izabrane vesti

Rumunija je mnogo teže nego što se očekivalo savladala Farska Ostrva (1:0) i zabeležila četvrtu pobedu u pet mečeva čime je sa 13 osvojenih bodova zadržala lidersku poziciju u grupi. Za petama našim istočnim komšijama je Severna Irska koja je danas slavila protiv Finske 2:1 i ima samo bod manje.

Izgleda da Rumuni nisu navikli na ulogu favorita i breme lidera. Na jedvite jade su savladali Farska Ostrva minimalcem, ali na kraju su ipak najbitnija tri boda. Svakako mnogo bolji scenario  nego da su izgubili od Farana kao što su to Grci uradili u Atini. Domaćin je na stadionu u Ploeštiju došao do pobede zahvaljujući potpuno ludom golu Klaudija Kešerua.

Rumuni su dominirali na terenu i jurišali kao postizanju drugog gola kojim bi rešili pitanje pobednika, ali nikako nisu uspevali da nađu put do mreže. Na kraju, umalo da budu brutalno kažnjeni pošto je Pantilimon fenomenalnom intervencijom u nadoknadi vremena sprečio Edmundsona da izjednači.

Četvrti trijumf u pet mečeva je ostvarila i Severna Irska koja je večeras u Belfastu pobedila Finsku 2:1. Junak trijumfa je bio iskusni napadač Kajl Laferti. Golgeter turskog Rizea je u intervalu od pet minuta u prvom poluvremenu dav puta pogodio mrežu Finaca i utabao put ka pobedi. Prvi gol je dao posle sjajnog volej udarca, a drugi glavom. Imao je u drugom delu igre i sjajnu šansu za het-trik, ali nije bio precizan. Finci su uspeli da u nadoknadi vremena preko Sadikua prepolove prednost domaćina, ali to je bilo sve...

GRUPA F:

Rumunija - Farska Ostrva 1:0 (1:0)
/Kešeru 21/

Severna Irska - Finska 2:1 (2:0)
/Lafert 33, 38 - Sadiku 90+1/

20.45: Mađarska - Grčka

(FOTO: Action images)


tagovi

Rumunijareprezentativni fudbalKvalifikacije za EURO 2016Klaudiu KeseruKajl LafertiFinskaFarska OstrvaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara