"Slavlje Jorgandžija"
"Slavlje Jorgandžija"

GRUPA H: Atletikova demonstracija sile, vatra Zmajeva se ugasila pred Zenitom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.10.13. | 22:49

Madriđani jednom nogom u nokaut fazi. Portov Erera dobio dva najbrža žuta kartona u istoriji Lige šampiona

Slavlje JorgandžijaNe ozbiljan, nego moćan tim ove sezone ima Atletiko, koji je nastavio trijumfalan niz u Ligi šampiona i pokazao da nestvarne partije u Primeri nisu slučajnost. Jorgandžije su u u trećem kolu Grupe G poharale Beč i na gostovanju kod Austrije odnele ubedljivu pobedu od 0:3 koja znači i da ih samo čudo može sprečiti da se plasiraju među 16 najboljih timova u Evropi.

Pobeda Madriđana se, istina, podrazumevala u Austriji, ali lakoća sa kojom su to učinili izabranici Dijega Čola Simeonea još jednom je zadivila fudbalski svet. Opet, Bečlije de fakto jesu zalutale u evropsku elitu, pa mogu samo da budu zahvalne što su imale priliku da odmere snage sa ovako ozbiljnim rivalom.

Izabrane vesti

Kvalitet za iole snažan otpor, ipak, nisu imali.

Već u osmom minutu prvi put je posustala očajna odbrana Austrije. Koke je uvideo rupu u poslednjoj liniji, izbacio Filipea Luiza samog pred Hajnca Lindnera, a Brazilac je nesebično odložio loptu do Raula Garsije kojem nije bilo teško da sa šest metara pogodi nebranjenu mrežu.

Posle sedam minuta i 15 sekundi igre. Najbrži gol Atletika u Ligi šampiona.

Već u 20. minutu bilo je jasno da Atletiko ne namerava da stane. Doduše, ponovo je podbacila odbrana Austrije. Dijego Kosta je uzeo loptu na Atletikovoj polovini terena i dugo je vukao pored neodlučnih defanzivana domaće ekipe, koji su se setili da treba da reaguju tek kada je golgeter Jorgandžija sasvim prišao kaznenom prostoru. Finta, izbačen čuvar i rutinska egzekucija za 2:0.

Uporni Austrijanci su u nastavku pokazali da, iako možda nemaju kvalitet za evropsku elitu, imaju srce, pa su do kraja poluvremena uspeli da uzdrmaju okvir gola gostiju. Međutim, čim je drugo poluvreme počelo Kosta im je oduzeo svu nadu u povratak.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AUSTRIJA BEČ – ATLETIKO 0:3 (0:2)
/Raul Garsija 8, Djego Kosta 20, 53/

AUSTRIJA BEČ: Linder – Dilaver, Rogulj, Ortlečner, Sutner – Holand, Stanković (od 14. Kinast), Mader – Rojer (od 85. Leovac), Jun (od 75. Spiridonović) – Hosiner.

ATLETIKO MADRID: Kurtoa – Huanfran, Miranda, Aldervirld, Felipe Luis (od 46. Insua) – Tijago, Gabi – Turan, Garsija (od 81. Adrijan Lopez), Koke – Dijego Kosta (od 60. Kristijan Rodrigez).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Slavlje KeržakovaAtletiko je, dakle, iz prva tri meča osvojio maksimalnih devet bodova što znači da je već pet koraka ispred najbližeg rivala, a to je sada Zenit, koji je neočekivano ostvario minimalac na gostovanju kod Porta - 0:1.

Ili je možda bolje reći da mu je bodove poklonio Ektor Erera, koji je uspeo da se upiše u anale Lige šampiona kao dobitnik dva najbrža žuta kartona u istoriji Lige šampiona.

Prvo je bio prinuđen da startom sa leđa zaustavi zahuktalog Hulka da bi samo 20 sekundi kasnije povukao krajnje nesmotren potez, prevremeno istrčao iz živog zida i sudiju Paola Taljaventa ostavio bez drugog izbora. Morao je Italijan da mu pokaže put u svlačionicu.

Porto, rešen da ostvari prvenac posle tri remija bez golova u okršaju sa ruskim timovima u Ligi šampiona, nije odmah poklekao. Naprotiv. Do kraja prvog poluvremena delovao je kao ambiciozniji tim.

Međutim, sa 10 igrača teško je izdržati 90 minuta, a gosti su to znali i strpljivo čekali šansu koja se na kraju i ukazala u 86. minutu. Aleksandr Keržakov je bio strelac, ali podjednake zasluge pripadaju i Hulku, nekadašnjem miljeniku navijača sa stadiona Dragao.

Porto – Zenit 0:1 (0:0)
/Keržakov 85/
Crveni karton: Erera (Porto) u 6. minutu

PORTO (4-3-3): Helton – Danilo, Otamendi, Mangala, Sandro – Fernando, Lučo Gonzales (od 87. Gilas), Erera – Žosue (od 75. Defur), Lika (od 53. Varela), Martinez

ZENIT (4-3-2-1): Lodigin - Ansaldi, Neto, Lomberts, Smoljnikov (od 81. Krišito) - Fajzulin, Zirjanov (od 65. Aršavin), Širokov (od 73. Keržakov) - Hulk, Dani - Šatov

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aleksandr KeržakovAtletiko MadridDijego KostaEktor EreraEvropaLiga šampionaPortoRaul Garsija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara