""
""

GRUPA H: Ko će se priključiti Barsi u nokaut fazi – Milan, Ajaks ili Seltik?

Vreme čitanja: 4min | uto. 26.11.13. | 12:59

Situacija bi posle 5. kola mogla biti bar malo jasnija...

Posle četiri odigrana kola u Grupi H samo jedna stvar je sigurna – Barselona ide dalje, gotovo izvesno kao prvoplasirani tip. Ipak, pitanje je ko će sa katalonskim gigantom u nokaut fazu... Prema stanju na tabeli najveće šanse ima Milan, koji gostuje uvek nezgodnom Seltiku, dok Ajaks čeka Tatinu armiju iz Španije.

AJAKS – BARSELONA (20.45)

Izabrane vesti

Katalonci se nalaze u seriji od 20 mečeva bez poraza ove sezone, a večeras imaju priliku da upišu i 21. trijumf i tako sa prvog mesta dočekaju nokaut fazu. I pored toga što ne igraju Lionel Mesi i Viktor Valdes, Barsa igra vrlo dobro, što je pokazao susret sa Granadom u Primeri (4:0). Ipak, Liga šampiona je potpuno druga priča, a četa Herarda Martina biće dodatno oslabljena neigranje Aleksisa Sančeza, koji je suspendovan. Uz to, Dani Alves i Đordi Alba će vrlo verovatno propustiti meč u Amsterdamu zbog povreda, a Barsi će biti dovoljan bod iz ovog meča kako bi prošla dalje.

Šampionu Španije će ovo biti jubilarna 250. utakmica u Ligi šampiona, a eventualni remi će biti 100. u istom takmičenju.

Bez obzira na sve, gotovo cela fudbalska Evropa očekuje laganu pobedu Blaugrane.
"Uvek sam veoma cenio Ajaks, za koji i dalje smatram da je veliki tim, koji zna šta želi na terenu. Igrači Ajaksa su tehnički uvek bili vrlo dobro obučeni i znaju da igraju vrhunski fudbal. Svestan sam toga šta nas čeka u Amsterdamu. Igrači Ajaksa se nikada ne predaju i sigurno će biti spremni da rizikuju i napadnu nas kako bi upisali pobedu", rekao je Herardo Martino.

Ajaks pobeda održava u životu i čuva nadu o eventualnom plasmanu u nokaut fazu, ali ne pitaju se samo Kopljanici. Frank de Bur najverovatnije neće moći da računa na Sijema de Jonga i Kolbejna Sigtorsona, a u meč sa favorizovanim rivalom igrači Ajaksa ulaze sa teškim bremenom na leđima – devet uzastopnih poraza od španskih ekipa. Od toga, kod kuće su doživeli tri teška poraza od Reala (4:1, 3:0, 4:0), zbog čega mnogi i večeras očekuju goleadu na Amsterdam Areni.

Aktuelni šampion Holandije je tokom vikenda ostvario ubedljivu pobedu nad Heraklesom (3:0) i sigurno će imati motiv da španskom gigantu pokaže zube i dođe makar do boda.
"Mnogo bismo voleli da takmičenje završimo kao drugi u grupi. Ipak i bez Mesija Barselona nije padala u igri i izgubila je svega nekoliko poena. Trudimo se da što spremniji uđemo u meč. Slažem se da je Barsa kvalitetniji tim, ali to nije uvek presudno kada se igraju ovako važne utakmice", poručio je Frank de Bur.

---------------------

POTENCIJALNI SASTAVI:

Ajaks (4-3-3): Kileson; Rijn, Veltmen, Densvil, Bojlesen; Serero, Poulsen, De Jong; Šone, Sigtorson, Fišer

Barselona (4-3-3): Pinto; Alves, Bartra, Pujol, Montoja; Song, Ćavi, Inijesta; Pedro, Nejmar, Fabregas

---------------------

SELTIK – MILAN (20.45)

Borba direktnih konkurenata za plasman u drugi krug sigurno će doneti mnogo uzbuđenja na Seltik Parku. Za Seltik stvar je više nego jasna – poraz od Milana bi gotovo izvesno značio i opraštanje od najjačeg klupskog, kontinentalnog fudbala. Remi bi Keltima donekle odgovarao, ali to bi onda značilo da bi izabranici Nila Lenona morali da pobede Barselonu u poslednjem kolu. I to na stadionu Kamp Nou... Naravno, pobeda bi bila zlata vredna...

Seltik će protiv Milana igrati bez suspendovanog Skota Brauna, koji još uvek odrađuje kaznu zbog “šutiranja“ Nejmara. Tokom vikenda zeleno-beli su ostvarili laganu pobedu nad Aberdinom (3:1) i pobeda nad Milanom bila došla kao šlag na torti.
"Ovo nam je poslednja šansa da se uključimo u trku za nokaut fazu. Biće to jedna vrlo velika utakmica za moje igrače i mene. Do sada smo igrali zaista baš dobro i moramo da pokažemo svoj maksimum protiv Milana. Siguran sam da moji igrači imaju pregršt motiva", rekao je Lenon.

Trenutna situacija u Milanu defintivno ne može biti lošija. Rosoneri igraju katastrofalno ove sezone, već imaju zaostatak od 20 bodova za prvoplasiranim Juventusom, a u Seriji A nisu upisali pobedu u poslednjih šest utakmica. U Ligi šampiona je situacija malo bolja, ali i dalje nije osiguran prolaz dalje.

Posle remija sa Đenovom za vikend nekadašnji italijanski gigant je upao u "kanal" iz kojeg će se, izgleda teško izvući. Međutim, baš zbog toga očekuje se da bi izabranici Masimilijana Alegrija mogli da pokažu nekakvu reakciju i eventualno zabeleže pobedu. Ipak, obzirom na to koliko je Seltik Park nezgodan teren za igranje, jasno je da će Milanu trebati više od igre kako bi došao do tri boda.
"Vrlo važan meč za nas. Čak i da ostvarimo pobedu, nećemo biti sigurni da li idemo dalje. Seltik je vrlo snažan tim koji igra izuzetno agresivno, a igrači su tehnički i taktički vrlo dobro obučeni. Biće vrlo teško doći do bodova. Seltik je izgubio svega dve od poslednjih 11 utakmica kod kuće u Ligi šampiona i imaju prednost", rekao je Alegri.

--------------------

POTENCIJALNI SASTAVI:

Seltik (4-4-2): Forster; Izaguire, Magru, Embrouz, Van Dijk; Forest, Biton, Ledli, Komons; Samaras, Stouks

Milan (4-3-1-2): Abijati; Emanuelson, Bonera, Zapata, Abate; De Jong, Muntari, Poli; Kaka; Matri, Baloteli

--------------------

TABELA: Barselona 10, Milan 5, Ajaks 4, Seltik 3

(FOTO: Action Images)


tagovi

AjaksEvropaFrank de BurHerardo MartinoLiga šampionaMasimilijano AlegriMilanNil LenonSeltik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara