"Fudbaleri Hrvatske"
"Fudbaleri Hrvatske"

GRUPA H: Vatreni zapalili rivale – šest komada u mreži Azerbejdžana, Pele doneo minimalnu pobedu Italiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.10.14. | 22:34

Norveška pobedila Bugarsku i uvela Edegarda u istoriju, Hrvati bez primljenog gola u tri utakmice

Fudbaleri HrvatskeReprezentacija Hrvatske je večeras demonstrirala kako se igra protiv bivših sovjetskih republika pošto su na rasprodatom stadionu u Osijeku razmontirali Azerbejdžan i na kraju slavili sa 6:0. Italijani su veći deo utakmice imali igrača više protiv Malte, ali su na kraju slavili sa samo 1:0, dok je Norveška uspela da pobedi Bugarsku i lansirala mladu zvezdu Martina Edegarda.

Pobednici dana u grupi H su definitivno Hrvati, a Andrej Kramarić je već u 11. minutu obradovao domaće navijače posle oštrog centaršuta Darija Srne, u 34. minutu je Rakitić pogodio Perišića u glavu za 2:0.

Izabrane vesti

Furiozan finiš prvog poluvremena je Vatrenima doneo ubedljivu prednost pošto su u 45. i drugom minutu sudijske nadoknade došli do još dva gola preko Perišića i Marsela Brozovića.  

Hrvati su u drugom poluvremenu mogli da priušte sporiji tempo, ali su opet postigli dva gola, tačnije jedan pošto je Luka Modrić u 56. minutu sa bele tačke zapalio petardu, a igrač Azera Sadigov u 61. upotpunio bruku svoje selekcije autogolom.

Italijani su ostali Italijani pa se i protiv slabih fudbalskih nacija muče čak i kada igraju veći deo meča protiv 10 protivničkih igrača, ali na kraju osvajaju tri boda i to su uradili i večeras protiv Malte. Jedini gol na utakmici je delo debitanta u A selekciji Gracijana Pelea i to posle samo 23. minuta na terenu posle gužve nakon kornera.

Pet minuta kasnije domaćini su ostali bez jednog igrača, ali to nije pomoglo Azurima da dođu do ubedljivije pobede i njihovi navijači su morali da strepe do kraja meča, naročito kada je Leonardo Bonući zaradio crveni karton u 73. minutu. Ipak, Italijani su na kraju italijanski došli do sva tri boda.

Norvežani su uspeli da savladaju Bugare kod kuće i da pritom mladog Martina Edegarda zapišu u istoriju. Domaći su poveli već u 13. minutu posle fantastične duge lopte Skjelbreda, a Tarik Eljunosi se odlično snašao u kaznenom, zaobišao golmanai ubacio loptu u gol. Bugari se nisu predali u 43. minutu su stigli do izjednačenja posle kornera koji je izveo Ilijev, a strelac je bio Bodurov.

Meč će se pamtiti i po ulasku Martina Edegarda u igru u 64. minutu pošto je mladi vezista postao najmlađi fudbaler koji je zaigrao u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sa 15 godina i 301 danom.

Norvežani su na kraju došli do sva tri boda pošto je lopta u 72. minutu uz dosta sreće došla do Nilsena u srcu kaznenog, a fudbaler je volej udarcem obradovao domaću publiku.

Hrvatska je sa devet bodova prva u grupi H zbog bolje gol razlike od Italije, zato što Vatreni još nisu primili gol u ovim kvalifikacijama, a Norveška je napravila značajan korak ka osvajanju trećeg mesta pobedom nad Bugarskom.

(FOTO: Action images)


tagovi

BugarskaEvropaHrvatskaItalijaKvalifikacije za EURO 2016MaltaMartin EdegorNorveškareprezentacija Hrvatskereprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara