""
""

GRUPE A, B I C: Klopov het-trik, pobeđuje i u Evropi! Čudesni Sion i Molde su ubice velikana, Dortmund završio posao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.15. | 20:51

Iako je golman Rubina pravio čuda na golu, Liverpul je pobedio. Ajaks u teškoj situaciji, Krasnodar protiv Gabale ima meč loptu

Trenerski rukopis Jirgena Klopa polako izlazi na videlo i u Evropi. Posle pobeda nad Bornmutom u Liga kupu Engleske i Čelsijem u Premijer ligi, nemački stručnjak je sa Liverpulom upisao i treći uzastopni trijumf. Ovoga puta nad Rubinom u četvrtom kolu grupe B u Ligi Evrope. Redsi su odigrali odlično u Kazanju i slavili 1:0. A mogli su i ubedljivije…

Izabrane vesti

Klop je rešio da odmori Kutinja i Škrtela, ali mu to nije pokvarilo planove da pobedi na neugodnom gostovanju u Kazanju. Liverpul je dominirao večeras u Rusiji, stvorio na tuce šansi u prvom poluvremenu, ali ke Rubinov golman Rižikov pravio čuda na golu. Ipak, stvari su došli na svoje mesto poečtkom drugog dela igre. Sevnula je kontra gostiju, Džordan Ajb je bio brži od rivala i smestio loptu u ugao za prednost i minimalan trijumf engleskog velikana. Posle tri remija, Redsi su konačno pobedili u Ligi Evrope i prišli lideru Sionu na dva boda zaostatka. Rubin je zakovan za no tabele sa dva poena, ali i dalje ima šansu za plasman u nokaut fazu.

Neverovatni Sion koji je sve iznenadio odličnim partijama u prva tri kola, večeras je na čudesan način izbegao prvi poraz. Gubili su na svom terenu od Bordoa do 94. minuta, ali je Salatić u poslednjim sekundima izjednačio i doveo Švajcarce na korak od senzacionalnog plasmana u nokaut fazu. 

Senzacija Lige Evrope je definitivno norveški Molde. Ekipa Ole Gunara Solskjera posle četiri kola u grupi sa velikanima poput Ajaksa, Seltika i Fenerbahčea iobezbedila plasman u šesnaestinu finala! Večeras su drugi put u dve nedelje skinuli skalp Seltiku. Ovoga puta u Škotskoj - 2:1. Pobedonosi gol u Glazgovu je psotigao 40-godišnji Hestad koji je postao najstariji strelac u istoriji Lige Evrope. 

Ajaks je u teškoj situaciji posle večerašnjeg remija bez golova na svom terenu protiv Fenerbahčea. Imao je Ajaks incijativu, ali nije uspeo da probije bedem gostiju. Fener sve drži u svojim rukama. Ako pobedi u naredna dva meča protiv Moldea i Seltika, sigurno ide dalje. Ajaks je pod velikim pritiskom. Seltik gotovo da nema šansi za drugo mest, s obzirom da dočekuje Ajaks i gostuje Feneru, a kako igra nema čemu da se nada.

Posao je u grupi C završila i Borusija iz Dortmunda. Teoretski su obezbedili plasman u šesnaestinu finala. Večeras su bez problema deklasirali slabašnu Gabalu na svom Vestfalenu (4:0). Na kraju je je i Henrik Mhitarjan sproveo malu osvetu nad Azerbejdžancima i zakucao im loptu pod prečku. Ništa bolnije za Azere od toga da im Jermen zatrese mrežu. 

Na drobrom putu ka šesanesteini finala je i Krasnodar koji je večeras savladao PAOK 2:1 i ima četiri boda više od grčkog tima. Ako Rusi savladaju Gabalu u poslednjem kolu, PAOK nema čemu da se nada. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Veroljub SalatićSionSeltikRusijaRubin KazanjPAOKOle Gunar SolskjerNemackaMoldeLiverpulLiga EvropeKrasnodarHenrih MhitarjanGabalaFrancuskaFenerbahčeEvropaEngleskaDžordon AjbBorusija DortmundBordoAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara