""
""

Gudelj dobio društvo iz Premijer lige - Mikelu 25.000.000 evra!

Vreme čitanja: 1min | pet. 06.01.17. | 10:10

Vezista Čelsija posle punih 11 godina napustio London

Posle punih 11 godina Džon Obi Mikel se i zvanično oprostio od Čelsija. Nigerijac je posle Džona Terija bio fudbaler sa najdužim stažom u klubu sa Stamford Bridža i svedok najvećih uspeha ovog tima, ali će od danas fudbalski lebac zarađivati u Kini, u redovima Tjanđina.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Mikel će tamo igrati u veznom redu zajedno sa srpskim reprezentativcem Nemanjom Gudeljom koji je takođe kompletirao transfer iz Ajaksa u Tijanđin za 6.000.000 evra pre nekoliko dana.

Džon Obi Mikel će u kineskom superligašu zarađivati fenomenalnih 8.000.000 evra po sezoni, a od navijača i fudbalera Čelsija oprostio se u emotivnom pismu.
“Kao što znate, nisam puno igrao ove sezone, koliko bih to voleo, a u 29. godini uveren sam da još dugo mogu da igram na top nivou. Uzimajući u obzir tu činjenicu, mislim da je vreme za novi korak u karijeri”, istakao je između ostalog Obi Mikel.

Nigerijac sa zadovoljstvom gleda na transfer koji je jutros ozvaničen, a u Kinu se seli kao slobodan agent.
“Oduševljen sam što se selim u Tijanđin. Kineska Superliga je u usponu, zaista se radujem prilici da pomognem ovom klubu da izraste, kako na terenu, tako i van njega u godinama koje slede”, poručio je Mikel koji je potpisao trogodišnji ugovor sa novim klubom.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Džon Obi MikelEngleskaKinameđunarodni fudbalTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara