""
""

Gvardiola je original, a Hejnkes falsifikat?! Kaže Luj Van Gal...

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.03.14. | 21:55

Holandski trener rekao da je Nemac u prošloj sezoni koristio njegovu taktiku u osvajanju triple krune

I pored strahovlade koju je uspostavio sa Bajernom, Pep Gvardiola protiv sebe i dalje ima opozicionare koji misle da je klub iz Minhena igrao atraktivnije prošle godine pod komandom Jupa Hejnkesa. Među njima je čak i najveća klupska legenda Franc Bekenbauer.

Izabrane vesti

Gvardioli se spočitava i da je imao lak zadatak jer je preuzeo najdominantniji tim današnjice, ali po prvi put se danas čulo da je Jup Hejnkes taj koji je uspehe pravio na tuđem prethodnom radu. trebner Bajerna Luj Van Gal je u ingtervjuu za Bild istakao da Hejnkes zahvalnost za uspehe u prošloj sezoni duguje njemu.

Van Gal je dve godine godine bio trener Bajerna i sa ovim klubom dogurao do finala Lige šampiona 2010. godine gde je poražen od Intera.
„Moja ambicija je da treniram vrhunski klub u Premijer ligi. Nikada nisam oestio kakva je atmosfera u Engleskoj. Naravno, volimi Bundesligu, ali u njoj sam već bio šampion i sada želim da i u četvrtoj različitoj zemlji budem prvak.“

Van Gal trenutno obavlja funkciju selektora Holandije, a već je poznato da će posle Mundijala u Brazilu napustiti kormilo nacionalnog tima. Želja mu je da radi u Engleskoj.
„Jup Hejnkes je koristio moju takltiku da bi osvojio triplu krunu. Tek sada kod Gvardiole vidimo drugačiji Bajern.“

S obzirom kakva je situacija u najboljim premijerligaškim klubovima, jedine opcije za Van Gala su Mančester Junajted i Totenhem čijim menadžerima Mojesu i Šervudu se drma klupa... 

(FOTO: Action images)


tagovi

Pep GvardiolaNemackaLui Van GalJup HejnkesEvropaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara