"Gvardiola i Dante"
"Gvardiola i Dante"

Gvardiola oborio još jedan rekord, pa od svih asova hvali Dantea: Voleo bih da imam 1000 takvih u Bajernu

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.04.15. | 09:37

„Potrebne su nam još četiri pobede kako bismo odbranili titulu“, poručuje španski stručnjak

Gvardiola i DanteHvalio je Pep Gvardiola Holgera Badštubera rečima da je „najbolji fudbaler kojeg je trenirao“, ali posle pobede u derbiju sezone nad Borusijom iz Dortmunda zablistao je još jednom izjavom, rekavši da bi voleo da u Bajernu ima ni manje ni više, nego 100 Dantea.

Brazilski štoper sjajno je reagovao u nekoliko situacija na Vestfalenu i zaslužio komplimente šefa struke.
Imali smo ogromne poteškće u prvom i sjajno se branili u drugom poluvremenu, ali moram priznati da nismo igrali dobro. Dali smo sve od sebe i mogu samo da hvalim moje igrače, naročito Dantea. Pobedu posvećujem njemu, jer je izuzetno bitan fudbaler za Bajern. Voleo bih kad bih imao 1000 Dantea u ekipi“, rekao je Gvardiola.

Izabrane vesti

Bavarci su slavljem na terenu najvećeg rivala zadržali deset bodova viška u odnosu na Volfzburg i sedam kola pre kraja jasno je da Salatara neće menjati vlasnika.
Napravili smo iskorak, potrebne su nam još četiri pobede kako bismo odbranili titulu. Voleo bih ako bismo mogli da igramo drugačije nego u Dortmundu, međutim, morao sam da vodim računa i u tome ko je zdrav, a ko povređen. Nedostajalo nam je malo više fizičke nadmoći na sredini terena. Kako god, nije lako pobediti na Vestfalenu, jer je Borusija sjajan tim“, dodao je Gvardiola, koji je u subotu postavio novi rekord u Bundesligi, pošto je postao trener koji je najbrže stigao do 50. pobeda u elitnom rangu, jer mu je za to bila potrebna samo 61 utakmica (sedam remija i četiri poraza).

S druge, Borusija je nastavila hod po mukama, Evropa izgleda daleko za Jirgena Klopa i njegove izabranike koji na međunarodnu scenu mogu prečicom, ukoliko se plasiraju u finale Kupa, a u četvrtfinalu rival im je Hofenhajm (utorak, 20.30).
Nismo bili dovoljno fokusirani i Bajern je bolje koristio naše prazne minute. Zato je njegova pobeda zaslužena. Pogodak Levandovskog bio je brilijantan, iako je Humels stajao pored njega. Priznajem, sjajno je Robert reagovao u toj situaciji“, rekao je Klop.

(FOTO: Action images)


tagovi

Pep GvardiolaNemackaJirgen KlopEvropaDanteBorusija DortmundBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara