""
""

Gvardiolin teror ili Tatina sloboda? Barsa ponižavala Sosijedad! (ANKETA)

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.09.13. | 23:55

Katalonci odigrali jedan od najboljih mečeva u ovoj sezoni – 4:1. Dijego Kosta nastavio da rešeta mreže i zabrinuo Real pred nedeljni derbi sa Atletikom

Kada je došao na kormilo Barselone, Herardo Martino je odlučio  nema više besumičnog dodavanja lopte u noge saigraču, može tika-taka, ali ne po svaku cenu, disciplina u igri, ali i potpuna sloboda u napadačkim akicijama – i to je Barsi počelo da se vraća!

Katalonci su večeras na Nou Kampu održali čas fudbala sjajnoj ekipi Real Sosijedada, posebno u prvom poluvremenu, i bez većih problema došli do šestog trijumfa u ovoj sezoni.

Izabrane vesti

Igra u prvih 45 minuta ličila je na pravu jurnjavu mačke i miša, Katalonci su bukvalno svaki drugi minutu ulazili u gol šansu, pa ne mora da čudi činjenica da je već u osmom minutu bilo 2:0 za domaći tim.

U uvodnim trenucima meča blistao je Brazilac Nejmar, koji se u osmom minutu, posle gola i asistencije, potpuno isključio iz igre i prepustio saigračima da melju rivala.

Kada je u 23. minutu mrežu nemoćnog Klaudija Brava pogodio i Buskets, izgledalo je da će gosti doživeti pravu katastrofu, ali Barsa je u nastavku spustila loptu.

Alberto de la Belja je sredinom drugog dela igre uspeo da smanji vođstvo Blaugrane, ali je mladi Bartra na asistenciju Mesija postavio konačan rezultat.

Barselona je tek počela da podiže formu, a pravi uspon mogao bi da se dogodi već u Almeriji za tri dana.

Rapsodija protiv Sosijedada, međutim, Barsi nije dozvolila da se osami na čelu Primere, s obzirom da je Atletiko nastavio da ređa pobedu za pobedom, pa je na Visente Kalderonu pala i Osasuna - 2:1 (2:1).

Sve je bilo gotovo u samo četiri minuta koliko je otkrovenju sezone Dijego Kosti bili dovoljno da postigne svoj šesti i sedmi gol na šest dosadašnjih utakmica u Primeri. Radamela Falkaa se više niko ne seća na Kalderonu.

Sjajna uvertira pred nedeljni gradski derbi sa Realom. Atletiko je prvi put posle 21 sezone nanizao šest pobedu na staru sezone!

PRIMERA – 6. KOLO:

Barselona – Sosijedad 4:1 (3:0)
/Nejmar 5, Mesi 8, Buskets 23, Bartra 77 – De la Belja 64/

Levante – Valjadolid 1:1 (1:1)
/Dijavara 36 – Havi Gerera 42/

Malaga – Almerija 2:0 (1:0)
/Tisone 68, Portiljo 90+1/

Atletiko Madrid – Osasuna 2:1 (2:1)
/Dijego Kosta 21, 25 - Oriol Rijera 41/

Sreda:
20.00 Granada – Valensija
20.00 Sevilja – Valjekano
22.00 Elče – Real Madrid

Četvrtak:
20.00 Bilbao – Betis
22.00 Hetafe – Selta
22.00 Viljareal – Espanjol

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaHerardo MartinoPrimeraReal SosijedadŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara